Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Idrottslyftet

Idrottslyftet 2017-2019

Syftet med Idrottslyftet 2016–2019 är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7–25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten i enlighet med svensk idrotts gemensamma mål med sikte på år 2025.
  • Uppdaterad: 28 MAR 2018 11:31

Distriktens roll i Idrottslyftet

Distriktens roll är tvådelad. Dels ska distrikten arbeta med SF-specifika insatser utifrån de behov som SF uttryckt i sina respektive utvecklingsplaner. Det innebär rent praktiskt att respektive SF tillsammans med RF beslutar hur distrikten ska stötta idrottsföreningarna utifrån varje idrotts egna förutsättningar. Den andra rollen distrikten har utgår utifrån den lokala förutsättningen och den distirktsspecifika utvecklingsplan som varje distirkt själva tagit fram.

SF-specifika insatser:

För mer inforamtion om hur ditt SF valt att arbeta med Idrottslyftet i samverkan med distrikten kan du antingen kontakta ditt SF eller kontakta den konsulenten hos oss som har ansvar för din idrott. Kontaktuppgifter till idrottsansvarig konsulent >>>

Idrottsövergripande insatser:

Oavsett vad som gäller inom respektive idrott finns det många möjliga utvecklingsområden för idrottsföreningarna som inte är idrottsspecifika. För att stötta den typen av verksamhet har vi tagit fram en egen utvecklingsplan som går i linje med idrottens gemensamma strategi.

För att få full effekt i detta utvecklingsarbete arbetar vi båda utifrån idrott men även geografiskt. Detta innebär att vi kan stötta idrottsföreningar både individuellt men också lokalt, i samverkan mellan flera föreningar och andra viktiga lokala parter, där kommunen är en av de viktigaste.

 

Se kontaktlista, genom att klicka dig till "kontakta oss" och scrolla ner till kontaktpersoner för Idrottslyftet Idrottsövergripande insatser >>>

 

För information om Idrottslyftets Anläggningsstöd, klicka här.

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: This is a mailto link

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss