Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Fysisk aktivitet på recept (FaR)

FaR - Fysisk aktivitet på recept, är ett konkret och användbart verktyg i hälso- och sjukvårdens arbete med att främja fysisk aktivitet i befolkningen. FaR innebär en för personen anpassad ordination och används till såväl friska inaktiva som till personer med någon diagnos, för att förebygga och behandla.
  • Uppdaterad: 05 OKT 2017 11:33

FaR är en individanpassad skriftlig ordination och förskrivs av legitimerad personal i dialog med personen och är individuellt anpassad till personens egen förmåga, intresse och hälsotillstånd.

FaR är lämpligt både i förebyggande och behandlande syfte och kan skrivas ut till såväl friska som sjuka personer.

En grundläggande del i FaR-arbetet är den samverkan som sker mellan hälso- och sjukvården och andra aktörer i samhället, till exempel idrottsföreningar, som har en lång erfarenhet av att arbeta med fysisk aktivitet, motion och träning. 

Region Stockholm bidrar aktivt till en positiv utveckling av folkhälsoarbetet genom FaR samtansvarar för utvecklingen av FaR på regional nivå i samverkan med Stockholms Idrottsförbund.

Den svenska idrottsrörelsen arbetar efter strategi 2025 där en del av utvecklingsarbetet utgår från Inkluderande idrott för alla. Målsättningen är att innan 2025 känner sig flickor och pojkar samt kvinnor och män i olika åldrar samt med olika förutsättningar och bakgrunder välkomna till idrottsföreningarna. Föreningars verksamhet ska ge människor med olika förmågor möjlighet att vara med. Träningarna utvecklas efter individernas kapacitet vilket utvecklar rörelseförståelsen.

Är er förening intresserad av att starta motionsaktiviteter för personer som blivit ordinerade fysisk aktivitet eller har ni redan idag verksamhet som är lämplig, eller vill veta mer om FaR?
Kontakta gärna Ingbritt Ekman så berättar hon mer!

Läs mer på www.FaRledare.se

Kontaktperson

Ingbritt Ekman
Akademiskt Primärvårdscentrum
076-125 27 01
This is a mailto link

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss