Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Tänk katastrof redan innan olyckan är framme

När det ofattbar inträffar är det ett ovärderligt stöd att ha en krishanteringsplan att luta sig mot. Vilken beredskap har din förening för att möta en kris?
  • Uppdaterad: 05 APR 2018 17:48
Vi rekommenderar alla förbund och föreningar att ha en plan för hantering av olika typer av kriser som ni kan drabbas av. Det är till stor hjälp att i förväg ha tänkt igenom hur man ska agera vid kriser och olyckor, vilka resurspersoner man har att tillgå, hur man organiserar sig och hur man informerar om vad som hänt och vilka åtgärder som vidtas.

Riksidrottsförbundet har en plan för krishantering som dels fungerar som uppslagsverk när man är i kris, och dels ger en mycket bra bas när man vill upprätta sin egen krisplan. Det är viktigt att många personer är delaktiga i processen med krisplansarbete för att krisplanen ska bli känd och accepterad. Tänk även på att den måste uppdateras och göras känd för nytillkomna ledare och aktiva.

Behöver din förening stöd i arbetet att ta fram en krishanteringsplan? Kontakta din idrottskonsulent så kan de guida er till en bra start.

Läs mer om krishantering på Riksidrottsförbundets servicesajt svenskidrott.se.

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: This is a mailto link

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss