Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Skattefrågor

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna samarbetar med Skatteverket för att öka kunskapen kring skattefrågor inom idrotten.
  • Uppdaterad: 12 AUG 2019 08:33

Stockholmsidrotten och Riksidrottsförbundet erbjuder rådgivning och hjälp med allt som berör föreningens ekonomi, skatter och avgifter.

På Stockholmsidrotten finns Karin Surtmann, This is a mailto link eller telefon 08-6274072, som du kan kontakta vid frågor om skatter och redovisning.

Allmänt om idrott och skatter:

Idrottsföreningar är i regel ideella föreningar men ska ändå lämna in skattedeklaration varje år (inkomstdeklaration 3). Mer information om reglerna hittar du här >>>

Har den ideella föreningen inga rörelseintäkter som ska beskattas, kan man ansöka om befrielse från att lämna deklaration. Länk till blankett >>>

 En ny tjänst! Vägledning i hur en förening ska deklarera >>>

Skatteverket inför den 1/1 2019 ny regel gällande redovisning av arbetsgivaravgifter

Vi påminner om att från och med januari 2019 ska föreningen som är arbetsgivare och betalar arbetsgivaravgifter redovisa utbetalningar och skatteavdrag per betalningsmottagare varje månad i arbetsgivardeklarationen. Detta kallas arbetsgivardeklaration på individnivå. Det innebär att du i januari 2020 inte ska lämna dessa uppgifter i den årliga kontrolluppgiften.
Idrottsföreningar som inte redovisar arbetsgivaravgifter eller gör skatteavdrag utan endast lämnar kontrolluppgift för t.ex. idrottsutövare behöver inte lämna arbetsgivardeklaration på individnivå utan kan fortsätta lämna kontrolluppgift en gång per år.

Tänk på!
För inkomståret 2018 lämnar du kontrolluppgifter som vanligt senast 31 januari 2019.
Mer info gällande idrottsföreningar >>
läs mer om den nya regeln på Skatteverket >>

Webbseminarier

Skatteverket erbjuder populära webbseminarier för föreningar "Idrottsföreningen lämnar inkomstdeklaration" och "Idrottsföreningen som arbetsgivare".

Läs mer och se tillgängliga seminarier på Skatteverkets hemsida >>>

 

 

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Karin Surtmann, Stockholms Idrottsförbund

Telefon: 08-627 40 72

This is a mailto link

 

 

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss