Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Pontus Gyllensten

De vill göra anläggningskrisen i Stockholm till en valfråga

01 OKT 2013 13:12
Handbollen, basketen och innebandyn i Stockholm går ihop i den gemensamma kampanjen ”Hallar i Stockholm.nu” för att visa det akuta behovet av anläggningar. Lanseringen i tisdags gavs mycket uppmärksamhet i medier. – Politikerna måste sätta av mer pengar för barn- och ungdomsidrott, det är en politisk prioriteringsfråga, säger Gunnar Lundgren, ordförande i IK Bolton som är en av initiativtagarna.
  • Skapad: 01 OKT 2013 13:12

Med kampanjen vill man sätta press på politikerna att lösa anläggningsfrågan. Med 40 000 aktiva i Stockholm hoppas basketen, handbollen och innebandyn att man kan rikta fokus inför valet så att politikerna prioriterar idrotten.

Här kan du läsa mer om projektet ”Hallar i Stockholm.nu” och vilka föreningar som är med.

– Jag kan känna en viss irritation när det kommer en ny hall och att det beskrivs som att det tillförts en ny. Som exempelvis Stora Mossen där de ersätter befintliga hallar som läggs ned vid Brommaplan. Känslan är att det aldrig blir ett tillskott av hallar, säger Gunnar Lundgren och fortsätter:
– Vi har fått jättebra respons från föreningarna och lanseringen uppmärksammades i radio, tv och i tidningar. Det krävs en radikal förändring i synen från politiker om barn- och ungdomsidrott. I dag har vi tolvåringar som måste åka från Söder till Farsta för att träna. Nu ska vi driva den här frågan med ett år kvar till valet.

Vad tror och hoppas du att ni kan uppnå?
– Vi vill ha en ökad insikt. Man måste ha nära till en idrottsanläggning, annars är risken att många slutar alldeles för tidigt.

Peter Larsson, ordförande i Stockholms Idrottsförbund, gillar initiativet med Hallar i Stockholm.nu:
– Det är förståeligt att man försöker nå ut med den frustration som finns bland föreningarna för att långsamt bygga i kapp och hålla jämna steg med det behov som finns i dag när Stockholms län växer med två fulla blåbussar om dagen.

Att enskilda föreningar engagerar sig i frågan är viktigt tycker Peter Larsson.
– Att inte bara organisationer som Stockholms Idrottsförbund lyfter frågan är bra. Frågan är komplex. Jag tycker att vi får mer och mer gehör bland politikerna. Men för att vi ska bygga i kapp det akuta anläggningsbehovet krävs det att fler personer engagerar sig. Därför tycker jag att det här initiativet är alldeles lysande.

Se filmen från anläggningskonferensen 12 september 2013. 

Se filmen om anläggningskrisen i Stockholm.

Läs vår senaste debattartikel i Dagens Nyheter här. (som var ett svar på Stockholms stads utlovade satsning).

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: This is a mailto link

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss