Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

#Barnensidrott: Stöd för att göra barn- och ungdomsidrotten ännu bättre

2014-10-16 08:57

Idrottsrörelsen har i sitt idéprogram ”Idrotten Vill” gemensamt bestämt att all barn- och ungdomsverksamhet ska utgå ifrån ett barnrättsperspektiv. Men det är kanske inte alltid självklart vad det betyder i praktiken.
  • Skapad: 16 OKT 2014 08:57

Riksidrottsförbundet har nu arbetat fram nya anvisningar för barn- och ungdomsidrotten. Meningen är att anvisningarna ska hjälpa och stötta föreningar och enskilda ledare att forma verksamheten utifrån ett barnrättsperspektiv.

Därför lanserar Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm #barnensidrott – och precis som det låter så sätter vi barnets idrottande i fokus.

Vi kommer att utgå från de 16 intentionerna som finns i Anvisningarna. Under varje vecka kommer vi att lyfta fram ett nytt ämne.

www.barnensidrott.se kan ni som ledare, tränare, medlemmar och andra vuxna få inspiration och kunskap för att bättre kunna leda ett barn genom idrottens fantastiska värd.

- Vad vill de med sin idrott?

- Varför är det roligt att idrotta?

- Vad har de för förväntningar?

På www.barnensidrott.se samlar vi webb-TV, podcast, live-chatt och länk till Twitterkontot @barnensidrott samt andra intressanta artiklar

För mer information kontakta:

Helen Alpstig

Tel: 08-627 40 11 eller 070-579 14 64

This is a mailto link 

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss