Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

  • DSC_0211Foto: Pontus Gyllensten
  • DSC_0223Foto: Pontus Gyllensten
  • kommun3Foto: Pontus Gyllensten
  • kommun1Cinnika Beiming, Distriktsidrottschef, inledde dagen.Foto: Pontus Gyllensten
  • kommun2Eva Jönsson Järnstad, fritidschef i Järfälla och Pernilla Lokrantz, föreningskonsulent från Nacka kommun.Foto: Pontus Gyllensten
  • kommun4Maria Klingefjord (t v) från Lidingö Stad tillsammans med Helen Alpstig från Stockholmsidrotten på kommunträffen.Foto: Pontus Gyllensten

Erfarenhetsutbytet viktigt när Stockholmsidrotten samlade kommuner

2014-11-27 12:53

#barnensidrott, Framtidens Idrottsförening och samarbete kring föreningsutveckling. Det var några ämnen när Stockholmsidrotten samlade distriktets kommuner för en förmiddag – fullmatad med information, diskussioner och erfarenhetsutbyten. För Maria Klingefjord, kommunikatör och föreningsansvarig i Lidingö stad var det första gången hon var med på en kommunträff hos Stockholmsidrotten. – Det är roligt att ta del av alla kommuners kompetens. Det var jättebra och givande. Det har gett mig ett bra kontaktnät, säger hon.
  • Skapad: 27 NOV 2014 12:53

Den 27 november träffades tjänstemän från olika kommuner i Stockholmsdistriktet för en höstträff på Stockholmsidrottens kansli.

Det var ett fullspäckat schema med antidoping, folkhälsoprojektet Idrott och Hälsa, spontanidrott och Stockholmsidrottens stora värdegrundsarbete #Barnensidrott, idrott på barnens villkor. Även Framtidens IF och samarbetet "Utmärkt Förening" som Stockholmsidrotten och kommunerna har kring föreningsutveckling stod på agendan.

– Vi har ett gemensamt intresse av de här träffarna. Det är en viktig mötesplats för hur vi tillsammans kan stärka idrottsföreningarna i distriktet, säger Cinnika Beiming, distriktsidrottschef.

Se filmen om Framtidens Idrottsförening här

 

Pernilla Lokrantz från Nacka kommun hade en bra förmiddag och gillade upplägget med erfarenhetsutbyte, mötesplats och information.

– Vi är ganska mycket på banan, tycker jag. Det jag känner efter den här dagen, där vi inte är med, är det som rör alkohol och droger.

Pernilla Lokrantz gillade det nya värdegrundsprojektet #barnensidrott (>>>läs mer) och det digitala verktygen med filmer, podcast och artiklar som man kan använda.

– Att få ut det till våra föreningar är jättebra. Det ligger i tiden att gå ut med information på det sättet. Alla har ju en mobiltelefon i dag, säger hon. 

Skribent: Pontus Gyllensten

Kontaktperson

Cinnika Beming, distriktsidrottschef

Telefon: 08-627 40 16

This is a mailto link

#barnensidrott

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss