Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

  • skattetraff1Foto: Pontus Gyllensten
  • skattetraff2Foto: Pontus Gyllensten
  • skattetraff4Karin Surtmann ekonomiansvarig på Stockholmsidrotten och Gunnar Högberg från SkatteverketFoto: Pontus Gyllensten
  • skattetraff5Charlotta Petersén och Lotta QHammarlind från Stockholmspolisens Simförenings styrelseFoto: Pontus Gyllensten

Fullt hus när föreningar och SDF fick info inför kontrolluppgifterna

2014-11-25 11:03

Det var fullsatt när Stockholmsidrotten bjöd in till frukostmötet ”Inför kontrolluppgifterna – Idrottsföreningen som arbetsgivare”. Träffen är ett samarbete mellan Stockholmsidrotten och Skatteverket.
  • Skapad: 25 NOV 2014 11:03

Arvode till domare som även fått reseersättning. Föreläsare som har egna firmor som ska få ersättning, eller en faktura från ett företag som inte har F-skattsedel. Det är vardagliga frågor som många idrottsföreningar och Specialdistriktsförbund (SDF) måste kunna hantera.

Kanske är det därför som föreläsningen ”Inför kontrolluppgifterna – Idrottsföreningen som arbetsgivare” blivit så populär och snabbt fullbokad.

– Vi har gjort riktade utskick till både föreningskassörer och personal på SDF. Glädjande nog har många anmält sig till årets träffar. Den här frukostträffen idag var ett nytt grepp, som lockade över 30 personer, och på torsdag kväll (27/11) är det också fullbokat, säger Karin Surtmann, ekonomiansvarig på Stockholmsidrotten.

Förutom skatteträffar med olika teman hjälper Stockholmsidrotten till med information inom Skattefrågor. >>> Läs mer här.

skattetraff4

Karin Surtmann och Gunnar Högberg.

– Vi erbjuder även kontakt med både mig och Gunnar Högberg på Skatteverket via mejl och telefon. Vi kan också göra personliga besök ute hos föreningar, föreningsråd och SDF. Allt för att vi inom idrotten ska känna oss trygga med att vi gör rätt, och vågar ställa frågor om vi känner oss osäkra säger Karin Surtmann.

En av de 30 deltagarna på tisdagens frukostmöte var Charlotta Petersén, ordförande i Stockholmspolisens Simförening som var på träffen tillsammans med styrelsekollegan Lotta Q Hammarlind:

– Vår gamla förening gick i konkurs och nu vill vi göra rätt från början. Det här är bra information för oss, säger hon

– Informationen underlättade inför bokslutet. Det är inte alltid man vet vad som gäller. Exempelvis när det gäller förmåner och vad som måste beskattas. Vi gick in på detaljnivå på vad vi har för skyldighet ekonomiskt mot våra ledare, domare, utövare som får priser och Skatteverket, säger Malin Bölander som jobbar med ekonomi på Gymnastikförbundet Öst. 

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss