Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Helen Alpstig

Här gör sig föreningarna redo att möta framtiden

2014-10-14 14:15

Över 160 styrelsemedlemmar från 34 fotbollsföreningar var på plats i söndags för att möta framtidens utmaningar – när SISU Idrottsutbildarna Stockholm arrangerade utbildningen Framtidens Fotbollsförening tillsammans med Stockholms Fotbollförbund. – Vi håller på att bygga framtidens klubb, då är det ju bra att vara med i matchen, säger Jimi Thörnberg från Tyresö FF.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 15:33

Det var en dag fylld med positiva tankar, när det pratades framtiden för Stockholmsdistriktets fotbollsföreningar på Quality Friends hotell i Solna den 12 oktober innan EM-kvalet mot Liechtenstein.

Milou Werth från SISU Idrottsutbildarna pratade om Framtidens Förening. Fokus under kvällen låg på de fyra trenderna inför framtiden.

  1. En ökad kommersialisering.
  2. En ökad individualisering i kollektivet.
  3. Ett ökat behov av att se och synas.
  4. En befolkningssammansättning i förändring.

Se filmen om Framtidens Förening här.

– Fokus var inte på att det saknades folk i styrelsen utan på vad man ska jobba med i framtiden. Att föreningarna uppskattar och tar emot hjälpen, det ger mycket energi för mig att jobba vidare med, säger Thomas Björkman, idrottskonsulent på SISU Idrottsutbildarna Stockholm.

 

ThomasMarinoKicki

Kicki Bellander från Stockholms Fotbollförbund, Thomas Björkman och Marino Miskulin från SISU Idrottsutbildarna Stockholm.

 

Tanken är att också att skapa en gemensam mötesplats för föreningarna. Dagen var ett perfekt tillfälle att knyta nya kontakter:

– Vi behöver det här. Att få mer kött på benen. Samtidigt är det bra att få ett ansikte på de vi samarbetar med på SISU Idrottsutbildarna Stockholm och Stockholms Fotbollförbund, sade Göran Söderholm, ordförande i FOC Farsta som var på plats med sin styrelse.

FOCFARSTA

FOC Farstas styrelse var en av 34 föreningar som var på plats. 

Thomas Björkman och Marino Miskulin från SISU Idrottsutbildarna arrangerade utbildningen tillsammans med Kicki Bellander från Stockholms Fotbollförbund.

– I januari höll Milou Werth i samma utbildning för föreningsanställda. Sedan har förtroendevalda  som sitter i styrelsen väntat på att de ska få samma möjlighet, säger Marino Miskulin.

Thomas Björkman:

– Föreningarna måste vara förberedda för framtidens förändringar. Att man kan möta det behov som finns i dag. Som exempelvis att vissa medlemmar väljer att gå på gym. Där kan föreningar välja att möta det behovet i stället för att tappa medlemmar.

– Sedan gäller det att många föreningar tar klivet in i den digitala världen med allt från sociala medier till en bra och användarvänlig hemsida.

Efter att ha packat ihop sakerna på hotellet dagen efter är Thomas Björkman och Marino Miskulin upprymda över en mycket bra utbildningsdag.

– Den 1 februari ska vi ses vi igen och då ska vi jobba vidare med de viktiga vägvalen inför framtiden. 

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss