Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

  • hearing4Foto: Pontus Gyllensten
  • hearing2Foto: Pontus Gyllensten
  • hearing3Foto: Pontus Gyllensten
  • hearing5Samtliga partier vill bygga i kapp anläggningsbehovet.Foto: Pontus Gyllensten
  • Hearing1Foto: Pontus Gyllensten

Het debatt om anläggningskrisen i Stockholms stad

2014-08-26 19:59

Över 200 ideella idrottsledare kom på Stockholmsidrottens politiska hearing i Fryshuset. Debatten gick het om anläggningskrisen. Och samtliga partier var eniga. Anläggningsbehovet måste byggas i kapp.
  • Skapad: 26 AUG 2014 19:59

Uppslutningen var stor när företrädare från idrotten kom till Fryshuset för Stockholmsidrottens hearing med fokus på stadens stora anläggningskris.

Att bygga ikapp anläggningsbehovet och att bygga i takt med att befolkningen växer är den enskilt viktigaste frågan för idrotten i distriktet.
- Nu har man beslutat om att bygga ut tunnelbanan på grund av all trängsel. Nu är det dags att bygga i kapp idrottens behov, säger Peter Larsson, ordförande för Stockholms Idrottsförbund inför storpubliken i Fryshuset.

En av alla som satt på läktaren var Linn Bessner från Spårvägen Sim.

- Det är väldigt många barn och unga som vill börja simma som vi inte har plats för. På grund av att vi inte kan få fler tider. Simkunnigheten påverkas. Vi vill så mycket mer. Det är jättetråkighet att säga nej till så många barn.

Även övriga idrotter kämpar med att få tiderna och ytorna att räcka till. Inom ishockeyn går det cirka en ishall på 80 000 invånare.

- Det är en unikt hög siffra. Tittar vi på landet i övrigt är samma siffra en på 30 000. Det göra att vi inte har en chans att ge våra barn och ungdomar samma förutsättningar som landet i övrigt, säger Göran Tidström, vice ordförande i Stockholms Ishockeyförbund. 

Efter en utfrågning om var partierna stod i anläggningsfrågan blev det debatt mellan företrädarna för partierna. Det rådde enighet om att behovet måste byggas i kapp. Hur det skulle finansieras delade dock partierna.

- Vi vill ha tydliga och klara besked. Genom vårt projekt ”Bygg i kapp Bygg i takt” har vi lämnat en massa konkreta förslag på hur man ska göra för att bygga i kapp behovet, sade Björn Larsson, ordförande i Stockholms Basketbollförbund.

- Budgeten för idrott måste öka för att möta det stora behovet som finns. Att vi inom idrotten har 1,6 procent av den kommunala budgeten är alarmerande lågt, sade Göran Tidström som hoppas få klara besked i anläggningsfrågan och att alla idrotter blir tillgodosedda.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss