Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Inför landstingsvalet: Socialdemokraterna vill öka satsningen på idrotten

2014-09-03 12:28

Socialdemokraterna i Landstinget vill höja verksamhetsstödet och samtidigt göra en riktad satsning på folkhälsoarbete. Totalt blir det 20 procent mer pengar till idrotten i Stockholmsdistriktet. – Vi vill stimulera fler att hitta in till idrotten, säger Jens Sjöström (S), talesperson i idrottsfrågor i Landstinget.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2014 08:37

Landstinget är en viktig samarbetspartner för idrotten i Stockholmsdistriktet med sitt årliga verksamhetsstöd till Stockholmsidrotten. Därför har vi intervjuat majoriteten (Anna Starbrink, FP) och det största partiet i opposition (Jens Sjöström, S) om hur de ser på idrottsrörelsens roll och varför den är viktig för landstinget. Samt hur de ser på stödet till idrotten i framtiden.

Jens Sjöström tycker att idrottsföreningarna gör skillnad. Därför vill partiet göra en extra satsning på idrotten i distriktet om de vinner valet i höst.

– Vi vill höja stödet med 2 miljoner och ge ett extra handslag med pengar som ska stimulera föreningslivet att göra prova på-aktiviteter för killar och tjejer på ett jämställt sätt. Vi hoppas att det ska få fler att söka sig till föreningslivet.

Har ni full förankring inom partiet?

– Ja, vi kommer att avsätta mer pengar till folkhälsofrågor.

Vad spelar idrotten för roll?

– Mycket, det är svårt att sammanfatta. Det är en möjlighet att träffa kompisar och människor från olika kulturer. Sedan är den fostrande där det handlar om att se med schyssta ögon på varandra. Idrotten förenar trots olika social bakgrund.

Stockholms Idrottsförbunds ordförande, Peter Larsson:

– Signalerna från Jens Sjöström och Socialdemokraterna om att öka verksamhetsstödet sänder en positiv signal till idrottsrörelsen. Vi inom idrotten ser vad idrotten betyder både för 100 000-tals barn och ungdomar i vårt distrikt samt för samhället i stort.

– Ett ökat ekonomiskt stöd är en prioriterad fråga bland Specialdistriktsförbunden och det är viktigt att landstinget förstår värdet av idrottsrörelsen som är Sveriges största folkrörelse. 

Skribent: Pontus Gyllensten

Inför landstingsvalet: Stödet till idrotten ska ge bättre folkhälsa

Löftet: Nu ska idrotten få vara med i samhällsplaneringen

Löftet till idrotten i Stockholm: en miljard extra till nya anläggningar

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss