Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Inför landstingsvalet: Stödet till idrotten ska ge bättre folkhälsa

2014-09-02 17:44

Varje år avsätter landstinget ett verksamhetsstöd till idrotten i Stockholms län. För det ansvariga landstingsrådet Anna Starbrink (FP) är det viktigaste att pengarna går till en bättre folkhälsa. – Det finns en tydlig koppling mellan en god hälsa och att man rör på sig, säger hon.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2014 08:37

Landstinget är en viktig samarbetspartner för idrotten i Stockholmsdistriktet med sitt årliga verksamhetsstöd till Stockholmsidrotten. Därför har vi intervjuat majoriteten (Anna Starbrink, FP) och det största partiet i opposition (Jens Sjöström, S) om hur de ser på idrottsrörelsens roll och varför den är viktig för landstinget. Samt hur de ser på stödet till idrotten i framtiden.

 

För många Specialdistriktsförbund i Stockholms län är landstinget den enskilt största inkomstkällan för verksamheten. Under flera år låg stödet stilla för att höjas till 2014. Att stödet ökas kontinuerligt är en ständigt kommande punkt på distriktidrottsstämman.

– Stödet ska ökas i takt med att länet växer, säger Anna Starbrink.

– Det ligger en uppräkning att stödet ska ökas kontinuerligt.

Peter Larsson, ordförande i Stockholms Idrottsförbund, välkomnar en kontinuerlig höjning av stödet.

– Det är en prioriterad fråga bland Specialdistriktsförbunden och det är viktigt att landstinget förstår värdet av idrottsrörelsen som är Sveriges största folkrörelse. Bara i Stockholmsregionen har vi 600 000 aktiva föreningsmedlemmar och 150 000 ledare.

Anna Starbrink är nöjd med idrottens bidrag till folkhälsan och lovordar samarbetet även om hon önskade sig att flera spontanidrottade. 

– Idrotten gör bra saker för de resurser för det vi ger. Kanske kan vi utveckla jämställdhetsfrågan. Men det har blivit bättre och en ökad medvetenhet. Jag ser det på mina egna barn, en pojke och en flicka, att de båda blir lika mycket inbjudna.

Hon fortsätter:

– Syftet för landstinget är att vi ser den tydliga kopplingen mellan rörelse och hälsa.

Skribent: Pontus Gyllensten

Inför landstingsvalet: Socialdemokraterna vill öka satsningen på idrotten

Löftet till idrotten i Stockholm: en miljard extra till nya anläggningar

Löftet: Nu ska idrotten få vara med i samhällsplaneringen

Het debatt om anläggningskrisen i Stockholms stad

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss