Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Så får föreningen mer tid till att utveckla verksamheten

2014-09-16 10:02

För att förenkla arbetet för kansli och ledare gör SS04 en storsatsning för att utbilda alla ledare i närvarohantering i IdrottOnline, där LOK-stödet kan redovisas digitalt via surfplatta mobil eller datorn. – Det gör att vi kan utveckla verksamheten, lära fler barn att simma och tävla ännu bättre, säger sportchefen Jonas Hägerhäll.
  • Skapad: 16 SEP 2014 10:02

Inför uppstarten av höstterminen samlade Solna Sundbybergs Sim 04 (SS04) en stor del av föreningens ledare. Michael Hansson Löfqvist, från SISU Idrottsutbildarna Stockholm, höll i kursen.

– Tidigare har vi utbildat Jonas Hägerhäll som fört det vidare. Nu var det första gången som vi på SISU var med och träffade ledarna. Kul att det var så många unga ledare och det gick snabbt eftersom de hade lätt att förstå.

SISU och SS04 har haft ett samarbete så länge föreningen har funnits. När Sundbybergs IK simsektion och Solna simsällskap gick ihop 2004 var SISU en viktig part.

– SISU har gett oss en trygghet och styrka. Vi vet att tränare och simmare genom åren fått en bra utbildning och en grund att stå på.

Varför valde ni att samla alla tränare med SISU inför den här säsongen?

– Vi började förra terminen med den här utbildningen. Då gjordes allt centralt från kansliet och tränaren registrerade sin närvaro via sms. Från och med den här terminen vill vi att varje tränare ska lägga upp sin aktivitet och registrera närvaro genom IdrottOnline, precis som de gjorde med ett manuellt närvarokort. Det gör att vi kan utveckla verksamheten, lära fler barn att simma och tävla ännu bättre, säger Jonas Hägerhäll.

Annars har värdegrundsarbetet varit den stora delen av samarbetet med SISU genom åren.

Allt fler föreningar väljer att göra som SS04 och samla ledarna till en utbildningsdag. Det är ett smidigt och väl fungerande sätt att utveckla föreningen.

– Många kommuner, däribland Sundbyberg, har valt ett digitalt sätt att hantera de kommunala aktivitetsbidragen. Det gör det även lättare för föreningen när de redovisar digitalt. Uppgifterna går direkt in till RF och kommunen, på ett enkelt sätt, säger Michael Hansson Löfqvist.

Om en förening vill utbilda tränarna genom SISU i närvarorapportering digitalt. Vad ska de göra?

 – De kontaktar sin idrottskonsulent. Efter det kan vi på SISU komma ut med en utbildare i IdrottOnline, säger Michael Hansson Löfqvist.

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: This is a mailto link

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss