Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

  • Skidskytte6Foto: Mälaröarnas Alpina Skidklubb
  • Skidskytte2Foto: Mälaröarnas Alpina Skidklubb
  • Skidskytte4Foto: Mälaröarnas Alpina Skidklubb
  • Skidskytte1Foto: Mälaröarnas Alpina Skidklubb
  • Skidskytte5Foto: Mälaröarnas Alpina Skidklubb
  • Skidskytte3Foto: Mälaröarnas Alpina Skidklubb

Skidskytte tillbaka i Stockholm

2014-10-15 12:55

Ett sjuttiotal barn fick möjlighet att prova på Skidskytte i området runt Ekebyhovsbacken på Ekerö den 12 oktober. Samtidigt hade Svenska Skidskytteförbundet och Stockholms Idrottsförbund en ledarträff där man diskuterade möjligheter att starta skidskytteverksamhet i Ekerö kommun.
  • Skapad: 15 OKT 2014 12:55

Solen log mot ett stort gäng blivande skidskyttar när den lilla, men ack så populära sporten, gjorde ett gästspel på Ekerö, lördagen den 12 oktober.

Men allt pekar på att det blir mer än ett tillfälligt besök.

– Föreningen Mälaröarnas SOK har redan sökt inträde i Svenska Skidskytteförbundet. I dag finns det ingen ungdomsverksamhet i Stockholmsområdet, säger Frej Söderlund, SDF-ansvarig på Stockholms Idrottsförbund som var på plats hela dagen.

Och för skidskyttesporten är Stockholmsdistriktet viktigt.

– Det finns väldigt många barn i vårt distrikt till skillnad mot mindre befolkade landskap som Härjedalen och Jämtland där det är en populär idrott.

Ett sjuttiotal barn var alltså med på dagen där det var springskytte som gällde. Barnen fick springa en kortare bana inklusive straffrunda och därefter skjuta prick med luftgevär. Även ett antal föräldrar tog chansen.

– Hela området har en potential för att utveckla skidsporten i Stockholm. Med allt från de alpina till långfärdsskidor. Det känns som att skidskytte skulle passa in utmärkt med tanke på att man delvis kommer till ett dukat bord för att bedriva skidverksamheten.

Frej Söderlund fortsätter:

– Vår roll blir att stödja uppbyggnaden av organisation. Genom SISU Idrottsutbildarna och Stockholms Idrottsförbund och även se behovet av exempelvis anläggningsstöd.

Skribent: Pontus Gyllensten

Anläggningsstödet mitt i prick för Bromma-Solna Skytteförening

Åsätra invigde Stockholms första elupplysta motocross-bana

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss