Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Pontus Gyllensten Peter Larsson, ordförande Stockholms Idrottsförbund, Patrik Larson, Sportjournalisternas Klubb Stockholm, Petter Menning och Prins Daniel.

Petter Menning fick priset som årets främste på Idrottens Dag

2014-09-07 14:51

I Hagaparken på Idrottens Dag fick Petter Menning, Vaxholms Kanotklubb, ta emot priset från Stockholms Idrottsförbund och Sportjournalisternas Klubb Stockholm som årets främste idrottare i Stockholmsdistriktet. – Det känns kul att ta emot priset i en sådan här miljö och se alla barn som är här för att prova olika idrotter, säger han.
  • Uppdaterad: 08 MAR 2017 10:23

Parken som delar Vasastaden och Solna visade sitt finaste ansikte den första söndagen i september. Med 20 grader varmt kändes det som att sommaren var på besök igen för de tusentals barn som var på plats.

40 ideella föreningar bjöd på lika många idrotter att prova på. Många passade även på att springa Prins Daniels lopp som hade tre olika starter, beroende på ålder.

Peter Larsson, ordförande i Stockholms Idrottsförbund, lämnade över checken på 10 000 kronor som går till ungdomsverksamheten i Petter Mennings förening, Vaxholms KK. Blommorna fick han av Patrik Larson från Sportjournalisternas Klubb Stockholm och plaketten av Prins Daniel.

Läs mer om Stockholmsdistriktets främste här samt motivering varför Petter Menning fick priset 2013.

(Läs mer om Idrottens dag här).

– Kanotförbundet är precis som jag väldigt glada. Att bli utnämnd till Stockholms främste idrottare känns kul i konkurrens med andra stora idrottare, säger Petter Menning som snart åker till Florida igen för att träna.

– Det känns som jag har två somrar.

Träningen är planerad mot OS 2016. Förra året blev det dubbla guld på K1 200 meter (EM och VM). I somras blev det silver på VM trots en skadefylld säsong.

– Jag var väldigt glad att komma hem med ett silver och det stärker mitt självförtroende inför OS i Rio 2016. Det är inte många som klarar att komma hem med medalj fler år i rad.

Petter Menning som testade många idrotter som barn gillade inramningen. Efter att han tagit emot priset gick han ner och hjälpte barn att prova på kanot.

– Det var kul att se alla barn och ungdomar som stod på led för att få paddla. Jag minns hur det var första gångerna jag provade kanot och kunde känna igen mig när jag såg alla blivande kanotister ute på vattnet.

Han fortsätter:

– När jag var liten var idrotten en fristad där allt var kul. Inget kändes jobbigt. Därför var det kul att kunna hjälpa barnen i dag. Jag och min landslagskollega Erik Svensson anordnar ett höstläger under höstlovet i Vaxholm för ungdomar som vi kallar STHLM Sprint Camp. Det är ett sätt för oss att ge något tillbaka till idrotten som gett oss så mycket!

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss