Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Pontus Gyllensten

"De här föreningarna har en viktig roll inom idrottsrörelsen"

2015-11-24 14:35

Tisdagen den 24 november samlades ett tjugotal idrottsföreningar från Stockholmsdistriktet som jobbar med aktiviteter utanför ordinarie verksamhet. – Det är otroligt viktigt att föreningar som jobbar med andra saker än bara tävlingsverksamhet får tid att mötas och förstå vilken viktig roll de har i idrottsrörelsen, säger Marika Holm, ansvarig för projektet ” Oroligt blir roligt”.
  • Skapad: 24 NOV 2015 14:35

En av dem som var på plats var Henrik Bromfeldt, DIF boxning, som lämnade förmiddagens konferens med en positiv känsla och en vilja att göra mer.

– Det var inspirerande att höra hur andra föreningar arbetar och få ta del av deras erfarenheter. Det gav en massa idéer att jobba vidare med, säger Henrik Bromfeldt och fortsätter:

– Vi har en stor lokal som står tom dagtid. Den borde kunna utnyttjas bättre. Vi har många ensamkommande flyktingbarn och ungdomar som kommer till oss. De flesta är från Afghanistan, men det är även många från Irak och Syrien. Barn och ungdomar ska ju gå i skolan dagtid, men många som precis har anlänt har inte börjat skolan.

Oroligt3

Marika Holm välkomnar DIF boxnings idéer och lyfte under dagen alla de föreningar som arbetar med aktiviteter som inte är ordinarie verksamhet.

– Vi är glad att de i Stockholmsdistriktet idag redan är många föreningar som tänker utanför boxen

Idrottens nya strategi ”från triangel till rektangel” antogs på Riksidrottsstämman i maj. De föreningar som var hos Stockholmsidrotten under tisdagen arbetar redan med verksamheter som ryms inne i rektangeln. Målet är att de flesta föreningar ska förflytta sig till rektangeln de närmaste åren med stöd av Stockholmsidrotten.

Idrottens nya strategi ”från triangel till rektangel” 

Trinagel till rektangel

– De föreningar som var här i dag har en massa olika verksamheter. Det kan vara pappafotboll, olika tjejsatsningar eller verksamhet för nyanlända. Förut kallades det projekt. I dag, om man ser till att föreningarna ska befinna sig i rektangeln, är det en del av den ordinarie föreningsverksamheten, säger Marika Holm och fortsätter:

– Sedan vill jag tillägga att alla föreningar är oerhört värdefulla och de gör en stor samhällsnytta med sitt engagemang. 

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss