Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Rikard Aspegren 80 deltagare från 20-talet idrottsföreningar var med på årets föreningskonferens i Nacka.

Deltagarrekord på föreningsveckan i Nacka

2015-11-18 13:37

Under förra veckan höll Stockholmsidrotten, tillsammans med Nacka kommun, i den årliga ”föreningsveckan” i Nacka. Det var deltagarrekord – kanske tack vare årets nya upplägg. – I år hade vi seminarier på tisdag och torsdag, föreningarna tyckte det var bra att vi inte låste upp hela helgen, säger Gunilla Lindström, verksamhetsledare på Stockholmsidrotten.
  • Skapad: 18 NOV 2015 13:37

Föreningsledarveckan är en del av Utmärkt Förening som är ett samarbete mellan Stockholmsidrotten och Nacka kommun. Även andra föreningar var välkomna att vara med på de olika föreläsningarna som hölls tisdag, torsdag och söndag vecka 46.

Seminarierna under veckan var bland annat: föreningskunskap, krishantering och ungdomsdelaktighet. Rikard Aspegren, idrottskonsulent från Stockholmsidrotten höll i föreläsningen om ungdomsdelaktighet.

– Det står både i Idrotten Vill och i Riksidrottsförbundets stadgar att föreningarna ska ta tillvara på ungas åsikter. Så ser det tyvärr inte alltid ut. Därför är det ett viktigt ämne att lyfta, säger Rikard Aspegren.

>>> Läs mer på Barnens Idrott.

– Det var nytt deltagarrekord på söndagen. Cirka 80 personer var med på det avslutande seminariet med Anders Wahlström som är barn- och ungdomsansvarig på Riksidrottsförbundet, säger Gunilla Lindström och fortsätter:

– Han pratade om idrottens nya strategi ”från triangel till rektangel”.

>>>> Se Anders Wahlströms föreläsning "Höj blicken och segra i långa loppet" inspelat hos Stockholmsidrottens den 20 februari 2015.

Totalt 20 föreningar var med på föreningsveckan i år. För de som är med i Utmärkt Förening är dags att ses igen om två år.

– Då gör vi en uppföljning där våra idrottskonsulenter är med och stöttar idrottsföreningarna i det fortsatta arbetet, säger Gunilla Lindström.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss