Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

  • DSC_0043Foto: Pontus Gyllensten
  • inspiration1516"En cykelresa för barn i behov, och vad det innebär för kroppen". Måns Möller och Christer Skoog höll i eftermiddagens andra föreläsningFoto: Pontus Gyllensten
  • inspiration1521Foto: Pontus Gyllensten
  • DSC_0525Cinnika Beiming, distriktsidrottschef under debattkvällen. Här i samtal med Stockholmsidrottens styrelseledamot Azuka Nnamaka som var moderator.Foto: Pontus Gyllensten
  • inspiration155Foto: Pontus Gyllensten

Fokus på Svensk Idrotts nya strategi under Inspirationskonferensen

2015-11-26 10:52

Det var nytt deltagarrekord på årets Inspirationskonferens, för idrottens förenings- och förbundsanställda i Stockholmsdistriktet. Konferensen på Bosön avslutades med en debatt och samtal kring barns idrottande – och svensk idrotts nya strategi från triangel till rektangel.
  • Skapad: 26 NOV 2015 10:52

– Det här är en viktig årlig mötesplats säger Cinnika Beiming, distriktsidrottschef på Stockholmsidrotten som var med i panelen under den avslutande debattkvällen.

I panelen satt även Freja Andersson, styrelseledamot Enskede IK Fotboll, Kristoffer Berg, utvecklingskonsulent på Svenska Innebandyförbundet, Pia Josephson sportchef på Svenska Gymnastikförbundet och Björn Larsson ordförande i Stockholms Basketdistriktsförbund. Moderator för samtalen var Stockholmsidrottens styrelseledamot Azuka Nnamaka.

>>> Se massor av bilder från kvällen på vår Facebooksida.

Idrottens nya strategi "Från triangel till rektangel"Trinagel till rektangel

Samtliga deltagare i panelen berättade om hur deras förbund arbetar med barn- och ungdomsidrott och kopplingen till Svensk Idrotts nya strategi ”från triangel till rektangel”.

– Det var intressant att höra hur de olika förbunden arbetar med de här frågorna och hur långt de har kommit, säger Lisa Rogert från Spånga Handboll.

Inspiration1522

Cinnika Beiming:

– Svensk Idrotts nya strategi är inte ett enskilt projekt utan något som kommer genomsyra den ordinarie verksamheten inom svensk idrott och något alla förbund har ställt sig bakom.

Före debattkvällen bjöds det på två storföreläsningar. Joakim Malmberg höll i ”Interaktionssamhället – kommunikation genom sociala medier”.

– Det var intressant att höra hur viktigt det kan vara att utnyttja de olika kanalerna, säger Sammy Assfahang och Hässelby BK Innebandyklubb.

inspiration1514

Komikern Måns Möller och Christer Skoog höll i Inspirationskonferensens andra föreläsning ”En cykelresa för barn i behov, och vad det innebär för kroppen”. De berättade om deras cykelresa i USA. Mycket av fokus låg på idrottens positiva inverkan för barn i behov – något som är en hjärtefråga för Måns Möller som har en son med diagnosen autism.

>>> Praktisk ledarutbildning i att möta barn och unga som behöver extra stöd.

>>> IK Bolton och JKS verksamhet för barn med speciella behov.

>>> Idrottslyftets satsning på barn med funktionshinder.

– Det är viktigt att få med barn med speciella behov. Jag kommer göra så gott jag kan för att skapa grupper för barn med någon funktionsnedsättning, säger Sammy Assfahang. 

Skribent: Pontus Gyllensten

Se frukostföreläsningen “Selektering och toppning är det vad barnen vill?”

Se frukostföreläsningen "Ledarkultur" från 12 november

Innebandyföreningen Täby IS har slopat alla matcher

Full fokus på utbildning av ledare i Järla IF under november

”Alla är bäst i vårt lag fast på olika saker”

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss