Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

  • Idrottslyft14Ove Eriksson, Kista, Sanna Wahlén, Stockhomsidrotten och Totte Rasmussen, Vantör (th).Foto: Pontus Gyllensten
  • Idrottslyft12Ulrika Skarin, Vallentuna, Thomas Andersson, Sollentuna, Jonas Wikman, Huddinge och Daniel Palm, Farsta.Foto: Pontus Gyllensten
  • Idrottslyft13Minna Backerling (tv) Tyresö och Amanch Ranchber, Rinkeby.Foto: Pontus Gyllensten
  • Idrottslyft11Susanne Hasselgren, ansvarig för Idrottslyftet på Stockholmsidrotten, Jörgen Löfström från Riksidrottsförbundet samt Loffe Tormér från Stockholmsidrotten.Foto: Pontus Gyllensten

Fullt hus när Idrottslyftets nätverksansvariga träffades

2015-09-02 14:46

Två gånger om årets samlar Stockholmsidrotten alla nätverksansvariga för Idrottslyftet i distriktet för en samverkanskonferens. I år var det fokus på det nya programmet ”Gusten” som ska förenkla administrationen och LOK-stödsinfo från Riksidrottsförbundet. – Det är viktigt att utbyta erfarenheter, roligt och nyttigt att träffas, säger Jonas Wikman, nätverksansvarig i Huddinge.
  • Skapad: 02 SEP 2015 14:46

Huddinge IF:s klubblokal på Källbrinks IP var fullpackad med nätverksansvariga för höstens samverkanskonferens.

Susanne Hasselgren, ansvarig för Idrottslyftet på Stockholmsidrotten, höll i träffen.

– I dag berättade vi om det nya sharepointprogrammet ”Gusten” som är ett system som förenklar administrationen för alla inblandade. Nu har vi alla uppgifter samlade på samma ställe som till exempel: ledare, skolor och aktiviteter. Det känns väldigt bra och kommer att förenkla administrationen mycket, säger hon.

Idrottslyftet gav under förra året 672 000 deltagartillfällen i 54 olika idrotter på 358 skolor i Stockholmsdistriktet. Nästan 500 föreningar är inblandade.

– Idrottslyftet är otroligt stort i Stockholmsdistriktet. Därför är samverkanskonferensen även en viktig mötesplats där man inte bara får information utan även en möjlighet att utbyta erfarenheter mellan nätverksansvariga, säger Susanne Hasselgren.

Jörgen Löfström från Riksidrottsförbundet var på plats för att prata LOK-stöd – efteråt fick deltagarna chansen att ställa frågor

– Det var intressant med LOK-stödet även om det var lite negativa besked för många att möjligheterna för att få LOK-stöd är ganska små för den här typen av verksamhet, säger Jonas Wikman.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss