Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Tobias Wallerius Kvällens SISU-föreläsare var Ann-Lee Mellström

Haningeföreningar samlades för föreläsningsträff

2015-10-16 15:10

Den 14 oktober arrangerade Stockholmsidrotten och idrottskonsulenten Tobias Wallerius en föreläsningsträff i Haninge Badmintonhall med temat ”Ny i styrelsen”. Kvällen gjordes i samverkan med Haninge Badminton, Västerhaninge Tennisklubb och IK Jordbänningarna.
  • Skapad: 16 OKT 2015 15:10

– Målet med kvällen var att höja nivån inom föreningskunskap, säger Tobias Wallerius, idrottskonsulent på Stockholmsidrotten.

Varför är det viktigt?

– För att utveckla föreningen måste man kunna tänka nytt och då är det viktigt att höja nivån inom föreningskunskap. Man kan påverka framtiden eller låta den lunka på. De här föreningarna gör ett aktivt val för att möta framtiden och utveckla föreningen.

Innehållet under kvällen var: Stadgar, Verksamhetsidé, Organisation, Föreningsdemokrati, Föreningens ekonomi, Styrelsens ansvar samt Arbetssätt/Verktyg.

Hans Christensen, sekreterare i Haninge Badmintonklubb, var väldigt nöjd med kvällen.

– Målstegen och föreningsutveckling gav ett alldeles utmärkt stöd till hur man skapar en vision till föreningen och en bra ledstång till att kunna stödja oss själva och involvera medlemmarna.

– Processen med målstegen gav ett bra stöd hur man kan involvera fler medlemmar i föreningens mål och vision och därmed få dem att känna sig delaktiga.

>>> Klicka här om du vill samarbeta med oss på Stockholmsidrotten.

 

Haningetraff2
Robin Johansson, Västerhaninge Tennisklubb och Hans Christensen, Haninge Badmintonklubb.

Hans Christensen ser fram emot ett fortsatt samarbete med Stockholmsidrotten.

– I vår situation med nyanlända och många från olika kultur som vill spela badminton känns det viktigt att ha en kvalitetsstämpel och höja oss. Vi är inne i ett arbete att bli en partner till kommunen. Den här kvällen gav en jättebra bild av styrelsen roll och juridiska ansvar.

Tobias Wallerius:

– Efter den här kvällen kommer föreningarna jobba vidare med sina egna processer med stöd av sin idrottskonsulent från oss på Stockholmsidrotten. 

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss