Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Hanna Henriksen blir samordnare för integration på Stockholmsidrotten

2015-11-03 11:30

Idrottsrörelsen vill ytterligare stärka arbetet med mångfald i föreningar och därmed bidra till integration i samhället. Detta går också i linje med idrottsrörelsens strategiarbete där ett av de prioriterade områdena handlar om ett livslångt idrottande för alla grupper. Med anledning av det extra stöd som regering avsatt till idrottens integrationsarbete anställer nu Stockholmsidrotten en samordnare för Stockholmsdistriktets integrationsarbete.
  • Skapad: 03 NOV 2015 11:30

Hanna Henriksen börjar sin tjänst som samordnare för Stockholmsidrottens integrationsarbete den 3 november och kommer att ingå i utvecklingsgruppen.

– Jag kommer att fokusera på integration och utvecklingsfrågor framförallt för de som fått uppehållstillstånd i Sverige. Vi vill hjälpa människor att komma in i idrotten och föreningslivet genom att stötta idrottsföreningar i deras arbete.

– Jag ska börja med att besöka föreningar i Stockholmsdistriktet och se vad det finns för behov för att ha möjlighet att ta emot de nya medlemmarna. Det kan se olika ut beroende på var i Stockholm föreningen finns. Det kan vara behov av ledare, volontärer, material, andra utrymmen och idrottsanläggningar. Det gäller att vara lyhörd för vad föreningarna behöver.

Hur taggad är du att komma i gång?

– Otroligt! Det här är en viktig fråga och det finns ett stort behov. Jag tror att idrottsrörelsen kan göra stor skillnad för den fortsatta integrationsprocessen i Sverige och betyda något för flera generationer framåt.

Hanna Henriksen fortsätter:

– Integrationsprocessen är så viktig för att man ska känna sig välkommen i Sverige. Gör vi rätt nu kan många undvika att hamna i ett utanförskap och bidra till att riva barriärer för de som kommer hit. Här har vi inom föreningslivet en unik chans att göra en bra sak för att underlätta för nyanlända flytningar att komma in snabbt i det svenska samhället.

Berätta lite om din egen bakgrund?

– Jag har bott i England de senaste fem åren. Innan dess bodde jag på Irland. Jag har studerat folkhälsa och hälsopsykologi och är i grunden beteendevetare inom hälsobeteende. Jag har jobbat mycket med barn och ungdomar. Just nu engagerar jag mig ideellt inom Alvik basket där jag tränar pojkar födda 07 och ensamkommande flyktingbarn.

– I grunden är jag en idrottstjej som är bra på mycket men inte bäst på något. Jag har spelat basket, hållit på med rodd, klättring och thaiboxning. Sedan tycker jag att det är väldigt kul att styrketräna. 

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss