Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Pontus Gyllensten Ingarö IF:s ordförande Chris Härenstam och SISU-föreläsaren Ulf Carlsson under en föräldrakväll våren 2014.

I Ingarö IF är individen viktigast

2015-03-12 15:11

I Ingarö IF står alltid individen i fokus. – Ingen är viktigare än någon annan. Vi ska vara en elitförening, när det gäller värdegrundsfrågor, säger ordföranden Chris Härenstam. Föreningen är en av fyra som återstår av de nominerade till ”Årets Barn- och Ungdomsförening”.
  • Skapad: 12 MAR 2015 15:11

Ingarö IF är flersektionsföreningen ”mitt i byn” som växt från 800 till 1 300 medlemmar de senaste åren.

– Vi har våra problem som många föreningar. Men vi är väldigt aktiva så att inte en konflikt växer och blir en ryggsäck, säger ordföranden Chris Härenstam.

En stor del av föreningens verksamhet bygger på att se individen och att varje barn får fundament att vara sig själv.

– 30 procent av de som håller på med lagidrott slutar vid 7-10 årsåldern på grund av låg självkänsla.  90 procent av allt beröm får man mellan noll till sju års ålder. Varför slutar vi ge beröm?, säger Chris Härenstam och fortsätter:

– Med en holländsk och en finsk förälder är jag invandrare och uppväxt i Angered. Idrotten var viktig för mig och det finns ingen annan plats som integrerar så bra som idrotten, säger Chris Härenstam.

För fyra år sedan blev han tillfrågad att ta över som ordförande.

– Jag var tydlig med att det skulle vara på mina grunder. Vi ska vara en elitförening när det gäller värdegrunder. Individen ska alltid stå i centrum och alla ska alltid känna sig välkomna.

För att bli en förening som lever som man lär – jobbar Ingarö IF hela tiden med att utbilda ledare och föräldrar.

– Vi jobbar stenhårt med ledarkompetens. Men jag vill poängtera att vi har ledare som är mindre bra. Men, jobbar man med individen - då kommer resultaten.

För att få alla att trivas i föreningen arbetar Ingarö IF mycket med känslan när du kommer till en träning eller match och när du lämnar.

– Första tre minuterna och sista tre minuterna är oerhört viktiga. Du ska få ett varmt välkomnande när du kommer till föreningen och ha en bra känsla när du går. 

>>> Läs mer "Multiidrottande barn i Ingarö IF.

>>> Se mer "Föreläsning för "coachande föräldrar" Ingarö IF" 

>>> Läs mer om Stockholmsidrottens pris "Årets Barn- och Ungdomsförening här.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss