Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

  • EuroGames21Det var höga jubel under dansen i Stockholmsmässan i Älvsjö.Foto: Pontus Gyllensten
  • EuroGames16– Sportsligt är det viktigt och det är roligt att träffa andra lag. Samtidigt är det viktigt och visa att vi finns, säger Stockholm Snipers lagledare Niklas EK.Foto: Pontus Gyllensten
  • EuroGames17Daniel Ricca, Upaper Italy, har kommit från Rom tillsammans med lagkompisarna från Milano och Rom.Foto: Pontus Gyllensten
  • EuroGames19Foto: Pontus Gyllensten
  • EuroGames9Foto: Pontus Gyllensten
  • EuroGames20Yvonne Claesson, ordförande i Stockholm Baseboll och Softboll Klubb, utanför föreningens klubbstuga.Foto: Pontus Gyllensten
  • EuroGames18Stockholms Snipers gör 1-0 mot Stonewall Apprentices London.Foto: Pontus Gyllensten
  • EuroGames10Michele "Migge" Esposito från Bagarmossen Kärrtorp BK står i kiosken på Kärrtorps IP som föreningen driver under hela Eurogames.Foto: Pontus Gyllensten

Idrotten i full gång i EuroGames "Viktigt att visa att vi finns"

2015-08-07 09:49

På Kärrtorps IP, där fotbollsturneringen i EuroGames Stockholm arrangeras av Stockholm Snipers, sitter italienaren Daniel Ricca och pustar ut under ett träd med sina lagkompisar efter lagets första match. – Den här turneringen är väldigt bra organiserad och det är väldigt kul att vara i Stockholm, säger han.
  • Skapad: 07 AUG 2015 09:49

Besökaren till Kärrtorps IP möts av en regnbågsflagga som fladdrar i de varma vindarna.

HBTQ-föreningen Stockholm Snipers kommer ut från omklädningsrummet, redo att värma upp inför lagets första match i turneringen.

– Vi har haft extra träningar i slutet på sommaren och ställer upp med två elvamannalag, säger lagledaren Niklas EK.

EuroGames, ett av världens största hbtq-evenemang, lockar 250 000 besökare och 5 000 deltagare till Stockholm mellan 5-9 augusti. Totalt tävlar man i 28 idrotter. (>>> läs mer om EuroGames här).

– Sportsligt är det viktigt och det är roligt att träffa andra lag. Samtidigt är det viktigt att visa att vi finns, säger Niklas EK.

I Stockholm är det allt fler som söker sig till idrottsföreningar med HBTQ-profil.

– Fram till ganska nyligen hade vi ett lag. Nu har vi två elvamannalag och de andra sektionerna i vår förening växer, säger Niklas Ek.

Samtidigt inne i kafeterian står Catharina Isoz Nordling och Michele ”Migge” Esposito från Bagarmossen Kärrtorp BK, en förening med 1 000 medlemmar, och sköter försäljningen under fotbollsturneringen som pågår 6-8 augusti.

– Det här ger oss en möjlighet att få in massor av intäkter, säger Michele ”Migge” Esposito.

Ute på planen är det dags för Stockholm Snipers att göra entré i turneringen. Laget rivstartar med många klara chanser och får utdelning efter en hörna och gör 1-0. Tillslut vinner man matchen med 5-0.

EuroGames8

En tunnelbanestation bort på Skarpnäcks sportfält står Yvonne Claesson, ordförande i Stockholm Baseboll och Softboll Klubb, utanför föreningens klubbstuga. Samtidigt är en av matcherna i softboll i full gång. Hennes förening arrangerar softboll-tävlingarna i ”Mixed Slowpitch Softboll” tillsammans med Söder Softboll Klubb. I turneringen möts lag från Sverige, Storbritannien och Frankrike.

– Det är jätteroligt att softboll är med på programmet, vi är en väldigt liten idrott. Det var en av anledningarna till att vi ville vara med och hjälpa till. Det är kul och viktigt för oss att synas och även erbjuda vår idrott, säger Yvonne Claesson och fortsätter:

– EuroGames är ett viktigt evenemang och större än vad folk tror.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss