Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

  • Idrottens6Foto: Pontus Gyllensten
  • Idrottens8Foto: Pontus Gyllensten
  • Idrottens3Foto: Pontus Gyllensten
  • Idrottens5Foto: Pontus Gyllensten
  • Idrottens7Foto: Pontus Gyllensten
  • Idrottens4Foto: Pontus Gyllensten
  • Idrottens1Foto: Pontus Gyllensten
  • Idrottens10Foto: Pontus Gyllensten
  • Idrottens2Foto: Pontus Gyllensten

Många trotsade regnet och kom på Idrottens Dag

2015-09-07 13:24

Många barn trotsade regnet för att prova på idrotter och springa Prins Daniels lopp när den tredje upplagan av Idrottens Dag i Hagaparken arrangerades den 6 september.
  • Skapad: 07 SEP 2015 13:24

Hela 45 idrotter fanns på plats i Hagaparken. Alla idrottsföreningar som var på plats gjorde det till ännu en spännande dag för barn att prova på nya idrotter.

Karina Nilsson kom med sin son Morgan Nilsson.

– Vi gillar Idrottens Dag och det är fantastiskt med alla idrotter som barnen kan prova på, säger hon.

Förra året blev Morgan förtjust i fäktning. Några av idrotterna han provade på årets Idrottens Dag var golf och landhockey.

– Det är kul att prova på många idrotter. Det var första gången jag provade landhockey, klubban var lite tung, berättar han.

Idrottens11

En bit bort gick samtidigt första starten av Prins Daniels lopp. Flera hundra barn sprang allt vad de kunde förbi koppartälten. Några sprang fel och hamnade i gyttjan bredvid gångvägen. Snart var de på rätt spår igen och rusade ner för grässlänten. När de gick i mål belönades de med en medalj av bland annat Prins Daniel och Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson som stod vid målet.

Idrottens4

Bakom Idrottens Dag står Riksidrottsförbundet, Stockholmsidrotten, Solna stad, Stockholms stad, Kungl. Hovstaterna och Solna Idrottsföreningars Samarbetsorganisation samt Prins Daniel.

Den tredje upplagan hade inte lika tur med vädret. Trots det var tusentals barn på plats – och inte minst ett fyrtiotal idrottsföreningar.

– Det är tack vare idrottsföreningarna som evenemanget är möjligt och återigen gjorde de ett fantastiskt arbete, säger Cinnika Beiming, distriktsidrottschef, som var på plats hela dagen. 

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss