Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

  • Botkyrkabasket7Foto: Pontus Gyllensten
  • Botkyrkabasket2Tanya Papadoupolos, ordförande i Botkyrka Basket, klappar med i hejaramsan tillsammans med barnen.Foto: Pontus Gyllensten
  • Botkyrkabasket8Souvlaki och korv stod på menyn efter avslutningsmatchernaFoto: Pontus Gyllensten
  • Botkyrkabasket6Foto: Pontus Gyllensten
  • Botkyrkabasket3Håkan "Krallan" Nilsson, SISU-konsulent och ett stöd för föreningen var på plats under sommaravslutningen.Foto: Pontus Gyllensten
  • Botkyrkabasket1Tanya Papadoupolos, ordförande i Botkyrka Basket, bakom syns Nina Baresso, basketlegend, som dök upp och var med på en av matcherna. Det var väldigt uppskattat av barnen.Foto: Pontus Gyllensten
  • Botkyrkabasket4Foto: Pontus Gyllensten

"Man lyser när man ser barnens glädje"

2015-06-17 09:00

I vintras startade Tanya Papadoupolos och fyra andra mammor Botkyrka Basket med ett flicklag födda 03. Ett halvår senare har föreningen växt till fyra lag och 60 spelare.
  • Skapad: 17 JUN 2015 09:00

”Botkyrka Basket” hörs i fast takt som hejaramsa inifrån en av idrottshallarna i Botkyrkahallen.

Det är sommaravslutning för Botkyrka Basket som startade sin verksamhet i höstas. Längs sidorna är det fullt med föräldrar, på planen barn som springer, passar, ropar och skrattar med en energi som bara ett barn kan ha. För en utomstående är det svårt att förstå att föreningen inte fanns i höstas.

– Vi startade den här föreningen för alla barn. Vi tänkte att det finns så mycket barn och ungdomar som behöver det här. Vi vill ha hur många som helst. Det viktiga är att vi har tid för alla och att det finns lokaler att vara i, säger Tanya Papadoupolos som är ordförande och mamma till tre barn varav en spelar i Botkyrka Basket.

– Det här har blivit jättebra, man blir lite, säger Tanya Papadoupolos och stakar sig:

– Jag är jättelycklig över att se alla mor- och farföräldrar, syskon och föräldrar här i dag, säger hon.

Håkan ”Krallan” Nilsson är SISU-konsulent på Stockholmsidrotten och är med som ett stöd för den nystartade föreningen.

– Engagemanget betyder allt. Tillsammans är man stark. Föräldrarna är en resurs, det är viktigt att bygga föreningen på det.

Vill du, eller har du precis startat en förening. Få hjälp av oss på Stockholmsidrotten – läs mer här >>>.

Tanya Papadoupolos:

– Idrotten betyder mycket för barnens hälsa, men sedan är det sociala väldigt viktigt, att träffas och umgås, säger hon.

Hon värdesätter stödet från Stockholmsidrotten med allt från SISU-utbildningar till ett vardagligt bollplank.

– När man får den här hjälpen och stödet när man inte vet allt och bara gjort det för skojs skull, det är verkligen ”wow”.

Håkan ”Krallan” Nilsson har varit ett stöd för föreningen i uppstarten och kommer att finnas med på fortsättningen av resan.

– Allt vad det gäller föreningskunskap kan jag hjälpa dem med. Jag kommer fortsätta att träffa dem kontinuerligt för att stötta och hjälpa dem.

Tanya Papadoupolos tittar ut över området runt Botkyrkahallen.

– Hade vi haft en utomhusplan, eller bara ett par korgar att spela på utomhus på sommaren här, så hade allt varit perfekt. Jag har pratat med kommunen och hoppas att det löser sig, säger hon.

När matcherna är slut är det dags att gå över till klubbstugan utomhus. Doften av nygrillad souvlaki och oregano känns 100 meter bort. Samtidigt får varje barn en guldmedalj runt halsen – när de tittar på sin medalj och visar upp den för mamma och pappa ler varje barn med hela ansiktet.

– Man lyser när man ser barnens glädje och hur mycket de uppskattar det här, säger Tanya Papadoupolos.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss