Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

  • eriksdal10Foto: Pontus Gyllensten
  • eriksdal6Foto: Pontus Gyllensten
  • eriksdal4Foto: Pontus Gyllensten
  • eriksdal7Foto: Pontus Gyllensten
  • eriksdal11Foto: Pontus Gyllensten
  • eriksdal2Foto: Pontus Gyllensten
  • eriksdal5Foto: Pontus Gyllensten
  • eriksdal8Foto: Pontus Gyllensten

Polisens IF simhopp visade upp verksamheten för idrottsministern

2015-09-15 12:37

Den 14 september fick Polisens IF simhopp besök av idrottsminister Gabriel Wikström. På plats bland ledarna fanns bland annat Janne Nilsson, tränare sedan 1964 och eldsjäl i föreningen. På träningen fanns barn och ungdomar från 10 år och uppåt som visade upp fantastiska volter i träningslokalen och i vattnet.
  • Skapad: 15 SEP 2015 12:37

I samband med att Gabriel Wikström presenterade höstbudgeten och berättade att idrotten får ökat statligt stöd besökte han Polisens IF simhopp under ett träningspass i Eriksdalsbadet.

– Jag försöker besöka föreningar varje vecka runt om i landet och jag blir alltid lika positivt överraskad, säger Gabriel Wikström.

eriksdal1

Janne Nilsson och Stockholmsidrottens distriktsidrottschef Cinnika Beiming tittar på när barnen värmer upp inför simhoppet med fantastiska konster. 

Janne Nilsson visade idrottsministern när barnen och ungdomarna värmde upp i träningshallen innan simhoppsträningen skulle köra i gång. Vid en studsmatta gjorde ett par ungdomar volter i alla möjliga utföranden. De mindre barnen körde lättare hoppträning och gymnastik på mattor och från plintar.

Bredden är en stor del av föreningens styrka. Polisens IF simhopp har knatteverksamhet med 3-4 åringar upp till 60-plusare där alla ge möjlighet att träna så mycket de önskar. I dag vill många börja med simhopp i 25-30 årsåldern och föreningen välkomnar alla med öppna armar.

– Det är kul att så många vill hålla på med simhopp och med alla barn som söker sig till vår förening. Men det kostar att vara med och jag önskar att vi kunde sänka priserna så att alla kan vara med, det är det som svider mest, säger Janne Nilsson.

eriksdal12

Det var mycket skratt när barnen klev in i simhoppsbassängen.

Gabriel Wikström: De extra pengarna som nu skjuts in till idrotten – hur hoppas du att de ska påverka en förening som Polisens IF simhopp?

– Jag hoppas att det ska leda till bättre ekonomiska förutsättningar som gör att fler barn och ungdomar kan delta och att man känner att vi inom regeringen tycker att idrottsrörelsen är viktig. Idrottsrörelsen kan spela en väldigt stor roll - och gör det redan i dag - med de här pengarna hoppas jag att den rollen kan bli större.

eriksdal11

Cinnika Beming, Gabriel Wikström, Janne Nilsson och Anders Nissar.

Janne Nilsson största önskan för hans förening och idrott är en till simhall i Stockholm. Annars är det kärleken till simhoppet som hållit honom kvar som ledare i 51 år.

– Jag tycker att det är så himla roligt det här, speciellt sedan Idrottslyftet infördes och alla skolbarn började komma och prova på simhopp. De är så tacksamma att jobba med. I början vågar de knappt hoppa i. Efter ett tag gör de grejer som många trodde att de aldrig skulle klara av. Då är det härligt att se dem i ögonen.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss