Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Se frukostföreläsningen "Ledarkultur" från 12 november

2015-11-12 14:40

Frukostföreläsningen ”Ledarkultur” blev fullbokad. Därför spelade vi in Anja Näslunds föredrag så att du som missade den har chansen att ta del av Anjas föreläsning (Se filmen i rutan ovan). På torsdag 19/11 fortsätter Stockholmsidrotten att sätta barnets idrottande i fokus med en föreläsning om selektering och toppning.
  • Skapad: 12 NOV 2015 14:40

Under den första frukostföreläsningen berättade SISU-föreläsaren Anja Näslund om sina erfarenheter och berättade hur gymnastiken jobbar med att förändra ledarkulturen i enlighet med deras uppförandekod.

– Gymnastiken har gjort ett stort jobb för att förändra ledarkulturen inom sin idrott. De har tagit fram en egen utvecklingsmodell som handlar om livslångt idrottande som är helt i linje med idrottens nya strategi, från triangel till rektangel, säger Rikard Aspegren, idrottskonsulent på Stockholmsidrotten.

>>> Anmäl dig till frukostföreläsningen den 19/11 och debattkvällen den 25/11 här.

Varför valde vi just denna som en av två frukostföreläsningar i november?

– Vi tror att det arbete som gymnastiken har gjort kan inspirera föreningsledare även i andra idrotter än gymnastik, säger Rikard Aspegren.

frukost8

 

– De som var här var engagerade och ville ha med sig mycket praktiska verktyg, säger Anja Näslund direkt efter föreläsningen.

För de ledare eller föreningar som ser föreläsningen i efterhand inleder Anja Näslund filmen med att ge små tips vad man kan arbeta vidare med.

­– Man kan pausa föreläsningen och stanna upp ibland och ställa sig frågan: Vad betyder det här för oss? Att man pratar om vad man har för värdegrund och stannar vid några punkter.

– Efter föreläsningen är det viktigt att säga: vad gör vi nu? Om man inte tar ställning kommer man aldrig vidare i arbetet.

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss