Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Susanne Hasselgren Emma Axelsson från KFUM Central Basket som är med i Idrottslyftets nätverk på Östermalm

Fria Idrotters Dag lockade 1 000 barn till Stadion

2016-05-18 14:43

1 000 femteklassare från Stockholms stad fick chansen att prova på massor av olika idrotter under Fria Idrotters Dag på Stockholms stadion den 18 maj. – Det var en härlig stämning och barnen fick välja åtta idrotter som de ville prova på under dagen, säger Susanne Hasselgren, ansvarig för Idrottslyftet Rekrytera på Stockholmsidrotten.
  • Skapad: 18 MAJ 2016 14:43

Stockholms Stadion badade i solsken när barn från Stockholms stad vallfärdade till den gamla OS-arenan för att testa på nya idrotter.

Idrottsföreningarna som bland annat är med i Stockholmsidrottens nätverk genom Idrottslyftet Rekrytera bjöd på totalt 15 idrotter som barnen hade chansen att prova på under dagen.

Fria Idrotters Dag är ett samarbete mellan Stockholmsidrotten, Stockholms Stads utbildningsförvaltning och Idrottsförvaltning samt Svenska Friidrottsförbundet. 

>>> Läs mer om Idrottslyftet Rekrytera här.

– Det är härligt att vara med på en sådan här dag, se glädjen hos barnen och alla leenden man möts av, säger Susanne Hasselgren och fortsätter:

– Ledarna är jätteduktiga. Jag är fascinerad över hur engagerade de är. De ser verkligen barnen och bidrog till att de fick en spännande och härlig dag.

friaidrottersdag2

Aktiviteterna var anpassade efter vilka förkunskaper barnen hade.

– Därför hittade barnen utmaningar i idrotterna även om de hade förkunskaper eller provade på en idrott för första gången. Alla barn jag pratade med var jättenöjda. Kanske berodde det på att de fritt fick välja vilka idrotter de ville prova på.

friaidrottersdag3

Totalt var barnen 25 minuter vid varje idrott och varje barn fick välja åtta av de 15 idrotter som var på plats. Nu hoppas Susanne Hasselgren att det blir en fortsättning på Fria Idrotters Dag.

– Jag hoppas och tror att det blir av nästa år och att att det då finns ännu fler idrotter att prova på för barnen.

Skribent: Pontus Gyllensten

Här invigs Sveriges första fotbollsplan för synnedsatta

Allt fler barn söker sig till parkour - den nya idrotten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss