Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Nathalie Persson

"Glädje och gemenskap ska genomsyra allt vi gör"

2016-02-12 10:32

Mälarögymnasternas ledord är gemenskap och rörelse och föreningen sätter alltid barnets bästa i fokus. – Glädje och gemenskap ska genomsyra allt vi gör, säger Jessica Wallblom, ordförande i Mälarögymnasterna. Föreningen är en av fyra som återstår av de nominerade till ”Årets Barn- och Ungdomsförening”.
  • Skapad: 12 FEB 2016 10:32

Mälarögymnasterna, hemmahörande i Ekerö, är en ung förening som bildades för två år sedan. Gymnastikföreningen har redan 300 medlemmar. När ordföranden Jessica Wallblom får höra att Mälarögymnasterna är en av de nominerade föreningarna, säger hon:

– Gud vad kul, jag blir alldeles stum. Helt fantastiskt. Det finns så många föreningar som gör ett otroligt bra arbete.

Läs mer om utmärkelsen "Årets Barn- och ungdomsförening" här >>>

Ett led i att sätta barnets bästa i fokus var att starta tävlingen ”tummen upp” (se bilder).

– Gymnastiken jobbar ju med avdrag genom bedömning. I vår tävling ”Tummen upp” vill vi lyfta fram barnen och inte bedöma individen. Här tävlar vi exempelvis i hur många kullerbyttor man hinner göra på två minuter eller hur höga hopp barnen gör på trampetten i stället för att bedöma barnens utförande, säger Jessica Wallblom och fortsätter:

– Vi vill hjälpa till att bygga barnen i föreningen till trygga, sunda, starka och glada vuxna i framtiden.

malaro2

Gymnastiken är en av de idrotter där köerna är längst för den som vill gå med i en förening. Även Mälarögymnasterna har drabbats hårt av möjligheten att träna. För att alla barn ska få chansen att hålla på med gymnastik har de ett upplägg som gör att fler barn ska få chansen att vara med i föreningen.

– Vi vill motverka köer där gymnastiken i Stockholmsdistriktet är extra utsatt. Många barn får inte ens chansen att prova. För att lösa detta har vi färre träningar för grupperna så att fler får chansen att vara med. Sedan har vi har skapat en öppen träning en gång i veckan där alla kan vara med.

Jessica Wallblom fortsätter:

– Framför allt är den öppna träningen för de som står i kö. För ledarna så har vi ett rullande schema med olika tränare varje vecka.

malaro3

Föreningen uppmuntrar barnen att hålla på med fler idrotter.

– Vi vet ju att de som håller på med många idrotter är de som är skadefria längst. För oss är det viktigt att möjliggöra för barnen att hålla på med flera olika idrotter.

För att leva upp till föreningens värdeord är det viktigt att satsa på föreningens ledare.

– Vi har många aktiviteter runt omkring gymnastiken. Sedan ses vi två till tre gånger per termin på fasta tider då vi har utbildningar. För en tid sedan hade vi till exempelvis föreläsaren Anja Näslund här som föreläste i ämnet ”världens bästa coach”.

– Det är viktigt att bygga en gemenskap utifrån oss själva som ledare det skapar en glädje i föreningen. Då kommer det spilla över på barnen. Även om gymnastiken är en liten del av barndomen så hoppas vi att det ska skapa ett livslångt intresse för träning och hälsa.

 

Vill ni samarbeta med oss på Stockholmsidrotten, klicka här >>>

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss