Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Här får barnen prova Stockholmsidrottens nya "Kompismaterial"

2016-06-02 10:14

Stockholmsdistriktet kryllar av idrottsskolor på sommaren för barn som älskar att idrotta och träffa kompisar. Nu har Stockholmsidrotten tagit fram ”Kompismaterial” för att på ett roligt sätt göra barnen mer delaktiga. – En idrottskompis är peppande och snäll, säger Ida.
  • Skapad: 02 JUN 2016 10:14

Det är den 1 juni och Källbrinks IP bjuder på fantastiskt friidrottsväder. Huddinge AIS Friidrotts barn födda 2007 ska precis få prova på att kasta spjut, diskus och slägga för första gången i kväll.

Innan träningen kör i gång får de rita, göra ringar och skriva i Stockholmsidrottens nya Kompismaterial.

idrottskompis7

>>> Läs mer och ladda ner Stockholmsidrottens kompismaterial här.

Marie Hedlund, idrottskonsulent på Stockholmsidrotten, lägger ut det nya kompismaterialet på ett bord bredvid läktaren vid friidrottsanläggningen.

Det blir snabbt samling runt bordet. Barnen kastar sig över pennor i olika färger för att börja rita och skriva

– Vi vill att idrottens arena ska vara en miljö där aktiva känner glädje och utvecklas. Detta material fokuserar på värdegrunden i Idrotten Vill. Kompismaterialet kan bland annat användas i barngrupper på idrottsskolor, läger och vid cuper.

idrottskompis4

Frågor som illustreras i text och roliga bilder är exempelvis: Hur är du när du är en idrottskompis, hur känns det när alla är med och fokus på delaktighet.

– Med materialet kan barnen reflektera, titta, rita och berätta hur det känns när alla är med. För barnen är det jätteviktigt att känna glädje och gemenskap, säger Marie Hedlund.

Elliot, Klara och Ida ska precis springa i väg till samlingen inför träningen. En snabb tid på Kompismaterialet visar att de skrivit lite om hur det vill att en idrottskompis ska vara: Respektfull, snäll, peppande, rolig och knasig.

idrottskompis2

– En bra idrottskompis säger inte att jag är bättre än dig, den behandlar alla lika, säger Ida.

Vad är det bästa med idrott?

– Alla kompisar och att man får spurta. Sedan att ha kul och lära känna nya vänner. 

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss