Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Här invigs Sveriges första fotbollsplan för synnedsatta

2016-04-11 14:24

Söndagen den 10 april invigdes Sveriges första fotbollsplan för spelare med synnedsättning på Hägerstensåsens bollplan, tillsammans med en ny 7-spelsplan. Stockholmsidrotten bidragit med ett ekonomiskt stöd till projektet. – Det är en lyckad idrottssatsning, säger Ulf Backlund på Stockholmsidrotten som stöttat i projektet.
  • Skapad: 11 APR 2016 14:24

Synskadeplanen är en del av Projekt Axelsberg som går ut på att bygga en folkhälsopark där alla kan vara med. Projektet började med ett medborgarförslag och inleddes av Mälarhöjdens IK Fotboll.

– Det handlar mycket om att se till att vi har plats för lek, idrott och möten, säger Mark Blake som är ledare för projektet.

syn2

Under invigningen knöts ett symboliskt band mellan idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S), Lennart Karlsson och Sofia Naesström från Synskadades Riksförbund Stockholm och Gotlands län, Cecilia Eriksson från Arvsfonden, Kjell Olofsson, ordförande i Stockholms Parasportförbund och Magnus Schmiedtke, en av Mälarhöjdens IK Fotbolls drivande i projektet.

Stockholmsidrotten är en av många organisationer och samarbetspartners som gjort den här satsningen möjlig.

Skribent: Jenny Hermansson

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss