Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Åsa Vikström

I IK Bolton ska alla barn ha samma möjlighet att utvecklas

2016-02-22 12:42

Vincent Alm, 13 år, spelare i IK Bolton, har nominerat sin förening till ”Årets barn- och ungdomsförening 2016”. – Sedan jag varit med i IK Bolton har de alltid jobbat för att alla barn ska ha samma möjligheter att utvecklas. Det spelar ingen roll vilken bakgrund eller vilka förutsättningar man har, säger han.
  • Skapad: 22 FEB 2016 12:42

IK Bolton är en av fyra föreningar som återstår av de nominerade till ”Årets Barn- och Ungdomsförening”.

För föreningen är det visionen och värderingarna som visar vägen för föreningen.

– Det är ett bra uttryck för det är ju så. Vi har mer än 1 000 spelare, ledare och föräldrar som arbetar för visionen att IK Bolton ska bli Sveriges ledande klubb för barn- och ungdomshandboll, säger ordföranden Gunnar Lundgren.

Han berättar att föreningens mål är att erbjuda alla barn och ungdomar en glädjefylld, handbollsteknisk, fysisk och social utveckling inom föreningen.

– Det gäller för den som är nybörjare, till den som har särskilda fysiska förutsättningar och för de som har olympiska drömmar. Utbildningen ska alltid vara nivåanpassad efter varje individs förutsättningar, säger Gunnar Lundgren.

I Vincent Alms nominering skriver han bland annat: ”Alla spelare har fått vara delaktiga i hur man ska spela på planen men också i hur man ska bete sig mot varandra”.

– Klubben jobbar exempelvis mot mobbning. Så fort ledarna i föreningen får höra talas om mobbning tar de upp det på en gång utan att vänta, säger Vincent Alm.

Bolton2

IK Bolton har tre värdeord som alla i föreningen känner till och använder praktiskt: engagemang, gemenskap och ständig utveckling.

– Sedan använder vi oss av beteendeexempel. Engagemang kan vara att vi har glädje och trygghet för alla när de deltar i aktiviteter med IK Bolton. Trygghet är viktigt, ingen ska vara rädd eller känna sig otrygg runt våra aktiviteter, säger Gunnar Lundgren.

Hur skapar man glädjefyllda aktiviteter?

– Bland annat genom att ha regelbundna möten med barnen, även om det är olika för varje lag. Det är viktigt att ledarna lyssnar på barnen. Där kommer vi tillbaka till tryggheten, säger Gunnar Lundgren och fortsätter:

– En annan sak kan vara att få ständiga utmaningar, att man kopplar ihop glädje till motsatsen till tråkigt. Då är vi inne på det vi kallar för ständig utveckling.

Varje år utvecklar IK Bolton utbildningarna de har med föreningens ledare.

– Varje år reviderar vi vår vision och värdegrund och ser över om något behöver ändras. Då bestäms också vilka fokusområden vi ska ha. I år är ett av våra fokusområden ”Den Boltonkompetenta tränarutbildningen”.  Det är en kombination av handbollsteknik och ledarskap.

Vad är roligast med att vara med i IK Bolton?

– Gemenskapen, det hejas alltid på det sägs aldrig negativa saker. I en del andra föreningar jag varit med har det varit annorlunda. Föräldrar och ledare vill alltid spelarnas bästa. Känner alltid att det är kul att komma till träningen, säger Vincent Alm. 

Vill ni samarbeta med oss på Stockholmsidrotten, klicka här >>>

Skribent: Pontus Gyllensten

"Glädje och gemenskap ska genomsyra allt vi gör"

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss