Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Pontus Gyllensten Cinnika Beiming, distriktsidrottschef, hälsade alla välkomna till årets NIU-konferens som hölls i Allaktivitetshuset i Sundbyberg.

Uppskattad NIU-konferens kan bli årligt arrangemang

2016-02-18 14:27

Den 17 till 18 februari arrangerade Stockholmsidrotten NIU-konferensen ”Vinnare i Långa loppet” i samarbete med Riksidrottsförbundet och Skolverket. – Det som var med uppskattade det väldigt mycket. Det här är något alla som jobbar med NIU-frågor bör ta del av i fortsättningen, säger Lars Jonsson, elitidrottsansvarig på Stockholmsidrotten. Nu hoppas han att detta blir ett årligt återkommande arrangemang.
  • Skapad: 18 FEB 2016 14:27

(NIU = nationellt godkända idrottsutbildningar på gymnasienivå)

Under de två dagarna fick deltagarna ta del av:

Liselotte Ohlson, chef Elitidrottsstöd Riksidrottsförbundet som berättade om Svensk Idrotts nya strategi ”Från triangel till rektangel” och förklarade modellen till viss del med utgångspunkt i ”vägarna till landslaget”.

NIU6

Maria Olofsson, utbildningsansvarig på Svenska Simförbundet såg bland annat fram emot att lyssna på "Vägarna till landslaget".

- Vi har en del diskussioner om vägarna till landslaget, när det handlar om tidig talangutveckling. Det tycker jag är en jättesvår fråga när det kommer till NIU där man sätter en gräns för intagning om ungdomar inte har växt färdigt exempelvis.

Susanne Linner, Lektor på Linnéuniversitetet. Hon pratar om ”Vägarna till landslaget” – presentation av rapporten samt diskussion.

Maria Mattsson, Undervisningsråd Skolverket berättade om Skolinspektionens inspektion på gymnasieskolor.

Ola Larsson. Utbildad gymnasielärare Religion och Samhällskunskap. UEFA PRO-utbildad. F.d. Akademichef IF Brommapojkarna, numera grundare och VD för Digitala Fotbollsakademin pratade om Specialidrottslyftet som är framarbetat tillsammans med skolverket, Ola Larsson och med stöd av Stockholmsidrotten.

NIU2

Johan Claesson, fd elitfotbollspelare. Numera jurist på RF och samordnare för RF:s anti-matchfixingarbete höll ett föredrag om matchfixing – Ett hot mot tävlingsidrottens framtid.

Göran Kenttä, fil.dr i psykologi, forskare på GIH inom ämnesområdet idrottspsykologi med huvudsaklig inriktning på träningsprocessen ur ett stress- och återhämtningsperspektiv. Göran Kenttä har varit ordförande i Svensk Idrottspsykologisk Förening och är fortfarande engagerad i föreningen.

Han föreläste om engagemang och utmattning, två sidor av samma mynt. – Hur man kan främja ett hållbart ledarskap.

 

NIU3

Lars Jonsson (bilden ovan), Stockholmsidrotten avslutar:

– Nu önskar vi att detta blir ett återkommande arrangemang årligen. Det finns ett stort behov för det. Det här var två väldigt givande dagar och vi är väldigt tacksamma att Skolverket och RF var medarrangörer. 

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss