Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Stockholmsidrotten försöker rädda kartingbanan

22 NOV 2017 17:15
Järfälla Motorklubbs kartingbana hotas av nedläggning och motorsporten i Stockholmsdistriktet är redan hårt trängd. Därför anser Stockholmsidrotten att det är mycket viktigt att försöka rädda kartingbanan.
  • Uppdaterad: 30 NOV 2017 17:53

Cirka 400 ungdomar från hela Stockholmsregionen kör på Järfällabanan. Kartingbanan är särskilt viktig för bilsporten eftersom det är den disciplinen barn och ungdomar kan ägna sig åt. Det ger ungdomar ytterligare en möjlighet att hitta sin idrott.

– Det är ofta ett missförstånd att motorsport är en sport för gamla gubbar, men här handlar det till stor del om barn och ungdomar. Därför känns det extra angeläget att engagera sig, säger Cinnika Beiming, distriktsidrottschef på Stockholmsidrotten.

Järfälla MK har drivit verksamhet på banan i över 30 år, men nu är arrendeavtalet uppsagt av ägaren Sollentuna Häradsallmänning och banan hotas av nedläggning.

Stockholmsidrotten har kontaktat ett antal involverade kommuner för att få till stånd ett möte och en diskussion om hur man kan rädda banan. Det finns ett tydligt intresse från flera kommuner att närvara på mötet. En metod för att rädda banan och verksamheten är få till stånd en regional samverkan enligt samma modell som fungerat så bra för Sollentuna Friidrottshall.

– Vi kräver aldrig att varje kommun ska ha anläggningar för alla 71 specialidrotterna, men vår tanke är att man ska samarbeta över kommungränserna för vissa sporter och motorsporten är en typisk sådan. Det är stora fördelar och de flesta kommuner vill se samverkan, så man kan erbjuda sina invånare olika idrotter inom länet, säger Cinnika Beiming.

>>> Här hittar du brevet som Stockholmsidrotten skickat till de involverade kommunerna:

>>> Läs mer om nedläggningshotet här:

>>> Och här:

Skribent: Henrik Schöldström
Epost: This is a mailto link

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss