Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Uppskattade föreläsningar på ledar- och tränarkonferensen

2017-03-25 16:45

Uppskattade föreläsare, bra upplägg och ett utmärkt tillfälle att träffa ledare och tränare från andra föreningar. Den stora ledar- och tränarkonferensen 2017 var mycket uppskattad av de 400 deltagarna som kom den 25 mars.
  • Uppdaterad: 30 NOV 2017 17:54

Den stora ledar-och tränarkonferensen lämnade ett avtryck på många av deltagarna.
- Det var många som hörde av sig till mig under måndagen för att berätta vilken bra dag det var, säger Michael Hansson Löfqvist idrottskonsulent på Stockholmsidrotten som var ansvarig för konferensen till sammans med Marika Holm, också hon idrottskonsulent på Stockholmsidrotten. 

Nedan ser ni lite bilder från dagen. I spelaren ovan kan ni se ett filmklipp. 

Konferensen inleds av de ansvariga Marika Holm och Michael Hansson Löfqvist.


Mats Trondman, professor i Kultursociologi och Barn- och ungdomsvetenskap, inledde med den uppskattade föreläsningen "Hur gammal är ungdomen". Den handlade om ”brådmogna” barn, ”vuxna” ungdomar och ”ungdomliga” vuxna. 

Aila Ibanez Mengüc föreläste om "Allas rätt? – vilka är alla?" Aila arbetar med idrott- och förbundsutvecklingsfrågor på Riksidrottsförbundet. Hon är tidigare barn- och ungdomsanvsvarig på Svenska basketbollförbundet. Aila var med i lanseringen av Easy Basket Challenge och Easy Basket, det nya spelsättet för barn inom basket. Aila har tränat allt från barngrupper till elitlag och berättade om sina egna erfarenheter och hur man kan jobba för att alla ska kunna vara med.

Anna Iwarsson, ledamot i Stockhomsidrottens styrelse, Riksidrottsstyrelse och ordförande i Svenska Gymnastiskförbundet föreläsete om "Utan spaning ingen aning" Föreläsningen handlade om idrottens nya strategi 2025 samt att ge inspiration om vilka trender och tendenser som du i ditt ledarskap behöver vara uppmärksam på framöver. Att utveckla Svensk Idrott är ett lagarbete. 

"Talang, talangsystem - Kan man välja rätt?" Magnus Kilger vred och vände på begreppet talang. Vad är talang? Kan man göra sanna urval?

Johan Fallby stod för dagens sista gemensamma föreläsning "Att hantera föräldrar".

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss