Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

  • Anmäl dig till den stora Idrotts(rörelse)konferensen!

Anmäl dig till den stora Idrotts(rörelse)konferensen!

2019-02-05 13:00

Den stora Idrotts(rörelse)konferensen närmar sig! För tredje året i rad hälsar vi tränare, ledare och andra idrottsföreträdare i Stockholmsdistriktet välkomna till en dag fylld med inspiration, föreläsningar, samtal och mycket mer.
  • Uppdaterad: 05 FEB 2019 13:00

Plats: Clarion, Skanstull
Tid: 8.00-16.30 (Se program och tider här >>>)
Anmäl dig här >>>

Sista anmälningsdag 3 mars
Se filmklipp från förra årets konferens här >>>


Föreläsare

Jean Côté/ Coacha barn och unga att uppnå sin fulla potential
Dr. Jean Côté är en av de starkaste inspiratörerna till den svenska idrottsrörelsens strategi 2025. Jean är en stark företrädare för att barn i unga åldrar ska testa många olika idrotter för att senare välja och satsa på en idrott. Föreläsningen kommer att hållas på engelska.

Föreläsning av Linda Lengheden och panelsamtal med Ung livsstil om deras rapport
Ung livsstils studier visar att ojämlikheten utifrån socioekonomisk bakgrund har ökat, speciellt de senaste 20 åren. Stat, kommun och den svenska idrottsrörelsen har en stor utmaning ifall målet om jämlikhet utifrån socioekonomisk bakgrund ska uppnås när det gäller föreningsidrotten.

Panelister: Victoria Escobar, Sevana Ghadimi och Magnus Åkesson

Pilo Stylin/ Rörelseförståelse – lika viktigt som läsförståelse för alla barn
Pilo Stylin från Svenska Budo & Kampsportförbundet kommer på ett lekfullt sätt beskriva Physical literacy (rörelseförståelse) kopplat till allsidig träning, leken och ett livslångt fysiskt aktivt liv.

Åsa Llinares Norlin/ En inkluderande idrott för alla
Åsa är styrelseledamot i Parasport Sverige. Med mycket humor kommer Åsa dela med sig av goda exempel, inspirerande historier och glädjen över att jobba med en inkluderande idrott för alla.

Fredrik Backman/ Samtal om Björnstad och idrottskulturer
Fredrik Backman, författare till "Björnstad" och "Vi mot er". "Björnstad" är en berättelse om kärlek till en folkrörelse. Men även om manlighet, identitet och längtan efter att få visa vem man verkligen är. Fredrik kommer i ett samtal berätta om varför han skrev böckerna och sin egen koppling till idrottsrörelsen.

Dennis Hörtin/utbildningsansvarig AIK Fotboll och Karin Redelius/professor i idrottspedagogik vid GIH
”Så många som möjligt, så länge som möjligt, i en så bra verksamhet som möjligt” är kärnan i förändringsresan inom idrottsrörelsen. För att få till den förändringen behöver vi lyssna på barn och ungdomar. Dennis och Karin kommer från två helt olika håll belysa vikten av barn och ungas delaktighet.

Du kan läsa mer om föreläsningarna genom att klicka på denna länk >>>

Dagen är kostnadsfri, men det är viktigt att du avbokar din plats om du får förhinder så att någon annan kan nyttja den istället.

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss