Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Hallå där Mats Lundholm

2019-10-14 08:34

... ny idrottskonsulent inom fotboll på Stockholmsidrotten.
  • Uppdaterad: 14 OKT 2019 08:34

Vad lockade dig hit?

– Att få chansen jobba med fotboll i grunden och helheten hos föreningarna. Allt hänger ihop. Från hur vi är organiserade och utbildade till den enskilda ledaren och de aktiva.

– Kärnverksamheten måste alltid vara idrottsaktiviteten, allt annat är egentligen stödfunktioner. Det finns mycket bra stöd som idrottsföreningarna kan få som jag brinner för att berätta. Vi ska skapa förutsättningar för föreningarna för att verksamheten ska må bra.

Mats Lundholm fortsätter:

– Inom föreningen är alla roller viktiga och allt hänger ihop. Sportchefen, styrelsen är en del av ett pussel precis som dem som jobbar i fiket till att det är bra tillgänglighet på kansliet. Allt behövs för att en idrottsförening ska fungera bra.

Berätta om din egen bakgrund?

– De senaste 13 åren har jag varit heltidsanställd hos Djurgårdens IF Fotboll. Det har varit roligt och mycket utvecklande. Där har jag haft förmånen att arbeta med barn och ungdomar samt seniorlagen. De senaste två säsongerna har jag haft rollen som materialförvaltare för herrlaget. Jag är inne på mitt 22a år som tränarinstruktör på utbildningar, föreningsutvecklare och förtroendevald i olika roller och har varitstads- och distriktslagsledare för Stockholms Fotbollförbund.

– Jag har alltid varit idrotts- och samhällsintresserad. När det gäller allt från familjepuzzlet, till skolklassen, föreningen, arbetsplatsen, samhället, landet och världen. Innan jag började på Djurgården var jag säljare inom olika branscher. Är och har varit aktiv idrottsförälderför till mina fyra barn inom fotboll, ishockey, konståkning, tennis, karate, ridsport, friidrott, innebandy och bordtennis.

Vad ser du mest fram emot med att börja jobba?

– Mötet med alla fotbollsföreningar kombinerat med kraften och djupet som finns inom Stockholmsidrotten. Jag längtar till att förmedla det till så många som möjligt för att stötta, utveckla och utbilda föreningarna. 

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: This is a mailto link

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss