Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Pia Wesik Nadya Hedström, Jonathan Hjelm och Alicia Löwhagen är ledare på årets Farsta Sportscamp.

Lyckad satsning på NPF-utbildning för Farsta Sportscamp

2019-08-15 14:05

Den här och förra veckan pågår Farsta Sportscamp. 70 ungdomsledare har fått utbildning genom oss på Stockholmsidrotten i ledarskap, sjukvård samt i att ”Träna barn, ungdomar och vuxna med ADHD, autism/asperger och andra diagnoser” (NPF).
  • Uppdaterad: 15 AUG 2019 14:05

Magnus Mårtensson är projektledare för Farsta Sportscamp, han berättar att satsningen på just en utbildning inom NPF har varit extra lyckosam:

– Efter förra året såg jag behovet av en utbildning för att kunna möta alla barn efter deras förutsättningar, så att ledarna känner sig trygga i att kunna hantera situationer och konflikter som kan uppstå. I år kan vi verkligen se ett positivt resultat.

Nadya Hedström, Jonathan Hjelm och Alicia Löwhagen är samtliga ledare på årets Sportscamp (se bild ovan).

– Alla utbildningarna vi gått har varit kanon. De tips och råd vi fick med oss från NPF-utbildningen har vi kunnat använda direkt här på campen, även när vi jobbat med barn som inte har någon uttalad diagnos, berättar Nadya, Jonathan och Alicia.

Se våra utbildningar här >>>


FOTO:Amanda Wahlström och Elvira Klang 

Totalt 575 barn deltar i årets Sportscamp som arrangeras av Farsta Stadsdelsförvaltning med Stockholmsidrotten och idrottsförvaltningen, Stockholms stad, som medarrangör. Ledarna kommer från tolv olika föreningar i närområdet.

– Utbildningarna som vi fick gå innan vi körde i gång Farsta Sportscamp var superbra! NPF-utbildningen hade ingen av oss gått tidigare. Den var jättekul och nyttig. Vi kommer ha stor användning för den utanför idrotten, till exempel i skolan, säger Simon Lööf, Annie Dovhammar och Melker Örneblad (se bild ovan).

Skribent: Pontus Gyllensten/Pia Wesik

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss