Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Stockholmsidrottens satsning ska ge en tryggare miljö inom hockeyn

2019-11-11 14:37

Just nu genomför Stockholmsidrotten ett stort arbete för en tryggare idrottsmiljö tillsammans med Stockholmsdistriktets ishockeyföreningar för barn och ungdomar i åldern 7 till 19 år.
  • Uppdaterad: 11 NOV 2019 14:37

Ansvarig för projektet är Håkan Strömberg, idrottskonsulent för ishockeyföreningarna på Stockholmsidrotten. 

Berätta om arbetet?

- Vi vill få ishockeyspelare att prata om viktiga ämnen i samband med träningar och matcher. Vi har gett föreningarna förslag på ämnen som exempelvis ”Barnens spelregler” eller ”Bra mat för unga idrottare”. Föreningarna kan såklart välja andra ämnen för deras föreningar. Arbetet genomförs i lärgruppsform lokalt i föreningen där vi som studieförbundet SISU Idrottsutbildarna kan höja kvalitén på samtalet på ett värdefullt sätt.


Håkan Strömberg med Spångas spelare födda 2007/2008.

Berätta om varför vi valt att starta dessa samtal?

- Det finns ett mycket stort behov av att få ishockeyspelare att prata med varandra. Vi ser att det blir en bättre miljö för spelarna att vistas i, det kan handla om beteende och hur man är mot sina lagkamrater motståndare och domare. Genom samtalen i lärgrupper får ungdomarna tänka till. Vi har en bra dialog med Stockholms Ishockeyförbund i arbetet, säger Håkan Strömberg. 

Vad vill vi att det ska leda till?

- Förhoppningen i ett längre perspektiv är att det ska ge en tryggare och mer trivsam miljön inom ishockeyn så att fler i förlängningen väljer att stanna längre. Det gäller allt från spelare, föräldrar och ledare till domare. Sedan vill vi ju att vissa av dem som väljer att sluta fortsätter inom ishockeyn, men i en annan roll.

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss