Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Foto: Pontus Gyllensten

Många föreningar missar LOK-stöd - IdrottOnline-appen gör det enklare att göra rätt

17 OKT 2013 10:35
Trots att IdrottOnline-appen funnits i ett halvår och att det sedan länge går att redovisa närvaro digitalt via kostnadsfria sms, på datorn eller via appen så sköter fortfarande majoriteten av Stockholms golfklubbar redovisningen av LOK-stödet via pappersblanketter. I Viksjö GK och Bro Bålsta GK har man sett fördelarna. – Vi ska inte använda papper. Allt blir enklare, mer hanterbart och underlättar föreningens arbete, säger Per Johansson idrottsansvarig i Viksjö GK.
  • Skapad: 17 OKT 2013 10:35

– Det som är något oroande är att det finns många golfklubbar som inte ansöker om LOK-stöd fast de är berättigade till det, säger Nils Carnby, föreningsutvecklare på SISU Idrottsutbildarna.

Han bekymras över att det finns föreningar som inte känner till regler för LOK-stöd.

– Det finns ännu större okunskap hur hanteringen kan underlättas genom att använda de digitala verktyg som IdrottOnline erbjuder, säger Nils Carnby och fortsätter:

– Vi på SISU Idrottsutbildarna, tillsammans med SGF och Sgdf, kan hjälpa klubbarna att höja kunskapsnivån och därmed intäkterna till golfklubben.

Läs mer om IdrottOnline här.


Med LOK-appen kan man enkelt sköta närvarohantering digitalt. Smarta funktioner gör det också lättare att kommunicera i föreningarna.

– Vi har precis börjat och tanken är att vi ska sköta all närvarorapportering under 2014 via appen, säger Fredrik Lasses från Bro Bålsta GK och fortsätter:

– Vi har 500 meter från klubbhuset till träningsrangen. Nu slipper ledarna gå fram och tillbaka och fylla i papper varje gång. Våra ledare kommer att göra det via sms eller appen.

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: This is a mailto link

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss