Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

Elitidrottscentrum Norr

Elitidrott

  • Skapad: 14 AUG 2013 10:37
Elitidrott

Någon satsar på pallplats i Sverige-toppen. En annan hårdtränar för sin insats i nästa OS. De hårt satsande har elitidrotten gemensamt. Visserligen utgör elitidrott en liten del av den totala idrotten, men är nog så betydelsefull genom den uppmärksamhet den drar och den känsla av gemenskap den skapar. Elitidrott ger oslagbar underhållning samtidigt som framgångsrika idrottare fungerar som förebilder för barn och ungdomar.

I Västerbottens Idrottsbunds arbete med elitidrotten ingår att verka för att tävlingsidrottare får bättre förutsättningar att kombinera elitidrottssatsning och studier/arbete. Vi vill också stimulera föreningarnas organisation, ekonomi och uppföljning så att de utvecklar sin elitverksamhet.

Elitidrottscentrum Norr förmedlar forskningsresultat, ger basstöd för utveckling av elitaktiva ledare och domare, samordnar idrottskluster och arrangerar seminarieverksamhet. Målet är:
- att få fler elitidrottare på nationell och internationell nivå
- att genomföra föreläsningar om vad som krävs av en förening för att fungera väl som en elitidrottsförening
- att utveckla samarbetet med Umeå Universitet, främst Idrottshögskolan.

Skribent: Bitte Torbjörnsdotter
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Thomas Wallgren
Utvecklingskonsulent
010 - 476 54 21
This is a mailto link

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 0906955600
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss