Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

Idrott för alla

Mångfald

  • Skapad: 16 MAJ 2014 11:25
Mångfald

Mångfald handlar om att ta tillvara på möjligheter och undanröja hinder – att vi på alla plan och nivåer – tar tillvara på olika kompetenser, erfarenheter och talanger. Västerbottens Idrottsförbund delar Riksidrottsförbundets övergripande mål om allas lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter oavsett bakgrund.

Idrottens värdegrund vilar på fyra fundament: glädje och gemenskap, demokrati och delaktighet, allas rätt att vara med samt rent spel. Allas rätt att vara med innebär att alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar. Inom idrottsfamiljen ska alla värderas lika – oavsett kön, etnicitet, ålder, sexuell läggning, funktionshinder eller trosuppfattning.

Idrotten äger den största mötesplatsen i Västerbotten där vi möts som föräldrar, ledare, spelare, domare och vänner. Idrotten som en integrationsarena är en fråga om vad olika aktörer gör när olika grupper möts och på vilket sätt människor tillåts påverka verksamhetens mål och mening. Det handlar om delaktighet och påverkan. Därför är det viktigt att vi skapar en miljö där dessa möten kännetecknas av delaktighet, kamratskap och gränsöverskridning.

Västerbottens Idrottsförbund arbetar med olika insatser för föreningar som varit aktiva i mångfaldsarbetet. Vårt huvudfokus är att förändra attityder och värderingar för att individers olikhet ska ses, förstås, värdesättas och tillvaratas. På så sätt rustar vi föreningarna med kompetens, verktyg och möjligheter för att så bra som möjligt arbeta för en mer öppen rekrytering och organisation.

Läs mer om mångfald på Riksidrottsförbundet webbsida.

Skribent: Bitte Torbjörnsdotter
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Umeå: Ola Svensson
Idrottskonsulent
070 - 343 27 45
E-post

 

Skellefteå: Åsa Johansson
Idrottskonsulent
072-453 87 87
E-post 

Jobba med mångfald

Idrott för alla - ett verktyg för idrottsföreningar som vill arbeta mer med mångfald:


Mångfald

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 0906955600
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss