Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

LOK-stöd

LOK-stöd kan sökas av varje idrottsförening, ansluten till något av de specialidrottsförbund som tillhör RF och som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7–25 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott.
  • Uppdaterad: 05 JUL 2017 15:39
Idrottens finansiering

Förkortningen LOK står för statligt lokalt aktivitetsstöd, och avser att stödja idrottslig föreningsverksamhet för barn och ungdomar mellan 7 och 25 år (för funktionsnedsatta deltagare finns ingen övre åldersgräns). Regeringen har enligt förordningen om statsbidrag (1999: 1177) överlämnat uppgiften att pröva frågor om fördelning av statsbidrag till idrottsverksamhet till Riksidrottsförbundet.

Ansökan om LOK-stöd ska göras via IdrottOnline Klubb

Ansökan om LOK-stöd ska göras genom IdrottOnline Klubb. IdrottOnline klubb underlättar administration och information i föreningen. Den sköts via Internet genom ett enkelt verktyg. Det behövs inga särskilda webbkunskaper, vanlig datorvana räcker bra.

I IdrottOnline klubb får föreningen en egen hemsida för nyheter, medlemsregister, anslagstavla, aktivitetskalender, årsrapport och redovisning av det statliga LOK-stödet. RF ansvarar för IdrottOnline klubb som är kostnadsfri.

Ansökningsdatum

Vår: SENAST 25 februari ska din ansökan om statligt LOK-stöd ha inkommit till RF:s LOK-stödsgrupp (verksamhet gällande perioden 1 juli - 31 december).

Höst: SENAST 25 augusti ska din ansökan om statligt LOK-stöd ha inkommit till RF:s LOK-stödsgrupp (verksamhet gällande perioden 1 januari - 30 juni).

LOK-stödsgruppen
Telefon 08-699 61 50

Knappval 3. Måndag–fredag kl 08:30–16:00 (lunch 12:00–12:30)

E-post: This is a mailto link

Kommunala bidragsregler

Observera att de kommunla bidragen i många fall inte har samma regler som de statliga. Det kan skilja på åldrar, tid för ansökan med mera. Vill du veta mer om din kommuns bidragsregler kontaktar du din kommun.

Kontaktperson Västerbottens Idrottsförbund
Daniel Sandström, 070-578 10 14, This is a mailto link

Här kan du läsa mer om det statliga LOK-stödet på rf.se

Skribent: Bitte Torbjörnsdotter
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 0906955600
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss