Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

Mobiltelefonerna fick vila under Ledarcamp

26 SEP 2019 15:35
I helgen var det dags för de 20 unga ledare från Västerbotten som valts ut till Folksams Ledarcamp att resa till Norrbyskär för att möta likasinnade från andra distrikt. Det blev en helg med fokus på ledarskap, jämställdhet och sparsamt med skärmtid.
  • Skapad: 26 SEP 2019 15:35

Ledarcamp är ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare att fortsätta utvecklas inom idrotten. Föreningar och förbund får nominera unga ledare i åldern 18-25år och respektive distriktsförbund väljer ut vilka som ska få ta del av de 20 stipendierna som möjliggör deltagande i Ledarcamp.

Mörker, machokultur och märkligt få mobiltelefoner

Under den gångna helgen fick de 20 utvalda tjejerna och killarna från Västerbotten chans att delta i Ledarcamp på Norrbyskär för att träffa likasinnade, utbyta erfarenheter och utvecklas som idrottsledare. Årets tema var jämställdhet och programmet varvade praktiska övningar och teambuilding med inspirerande föreläsningar.

- Vi kom ut på Norrbyskär på fredag kväll och efter middagen var det dags för samarbetsövningar, men det var så mörkt så att det inte gick att se vem som stod bredvid. Lustigt nog gjorde det övningarna ännu bättre, säger Per Gysenius som är projektansvarig i Västerbotten.

Lördagen bjöd på strålande sol och Peter Rung inledde med en utmanande workshop om machokultur. Ungdomarna fick bearbeta och diskutera föreläsningen i höstsolen när campen fortsatte med uteaktiviteter som klättring, trapetshopp, pyssel och drickabacksklättring. Dagen avslutades med bad i badtunna och i havet.

- Vi såg faktiskt inte till så många mobiltelefoner. Jag tänker att det är ett bra tecken, säger Per.

Rörelserikedom

Sista dagen på campen bjöd på teori och praktisk övning i rörelserikedom.

- Vi avslutade passet med en workshop om vad man kan ta med sig till sin egen förening och hur man kan förändra befintliga övningar till mer rörelserika. Erfarenhetsutbyte är ovärderligt när man jobbar med sådana duktiga ledare som deltagarna på Ledarcamp, säger Per.

Projektet utvärderades med hjälp av det digitala verktyget menti.com så feedbacken från deltagarrna var direkt.

- Deltagarna var väldigt nöjda. En del önskade ännu mer diskussion, eftersom de själva sitter på så mycket erfarenhet och kunskap, men dygnet har bara 24 timmar. Vi fick passa på att diskutera rörelserikedom på vägen till färjan :-), avslutar Per.

Skribent: Rikard Höög
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 0906955600
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss