Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

Burträsk fick hjälp att rekrytera ny styrelse

24 JUN 2019 16:52
Burträsk FF tog i november hjälp av SISU Idrottsutbildarna i en process för att få personer att engagera sig på styrelsenivå. Föreningen saknade ordförande och behövde hjälp med att hitta engagemang till sin styrelse.
  • Skapad: 24 JUN 2019 16:52

Processen ledde bland annat till en introduktionsutbildning som ska ge medlemmar möjlighet att känna på vad ett engagemang i styrelsen verkligen innebär. Burträsk FF har sedan dess förändrat sitt arbetssätt och tagit stora steg mot att bygga en ny förening och dela upp ansvaret på fler. Arbetsuppgifter som tidigare legat på bl.a. ordförande har delats upp i två nya grupper som tillkommit inom styrelsen - sponsorgruppen och sportgruppen. 

Introduktion för nya styrelsemedlemmar 

Vi får en kort pratstund med ordförande Helena Hultman, som jobbat för att introducera nya ledamöter. 

- Inför Burträsk FF årsmöte så erbjöds en introduktion till personer som vill veta mer om vad uppdraget som ledamot inom styrelsen kan innebära. Personer som visat intresse fick träffa Alexandra Nilsson på SISU Idrottsutbildarna som berättade hur det fungerar att vara med i en styrelse och de fick även sitta med på några styrelsemöten innan årsmötet, säger Helena. 

Föreningens lag ersatte valberedningen 
Helena Hultman säger att medlemmarna är nöjda att posterna ordförande, vice ordförande och kassör har gått att ordna inom styrelsen så att klubben kan leva vidare. När det blir problem att rekrytera till styrelsen menar hon att det är viktigt att påminna sig själv och framför allt alla föräldrar om vad en förening är – att det är vi tillsammans. Föräldrarna är nyckeln, för de vill att barnen ska kunna spela fotboll. Det gäller att bryta ner ansvarsfrågan till en familjenivå. Inför årsmötet lade föreningen ner valberedningen och lade istället ansvaret på varje lag att genom föräldramöten utse representanter till styrelsen.  

- SISU Idrottsutbildarna och Alexandra har varit oerhört viktiga spelare i vårt förändringsarbete. Att få in någon utifrån som kan komma med kloka idéer och ett lugn har varit avgörande. För oss i styrelsen har det varit viktigt att få hjälp med att på ett strukturerat sätt ta oss igenom den här processen. Tack också till den tidigare styrelsen och kassör Per Larsson för deras hårda arbete med många möten som genererade i detta, avslutar Helena 

Skribent: Rikard Höög
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 0906955600
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss