Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

Fritidsbanken i Umeå uppmärksammas av europeiskt hållbarhetspris

2019-10-25 10:38

Fritidsbanken i Umeå får ett särskilt omnämnande av juryn som utser vinnaren av det europeiska hållbarhetspriset, Transformative Action Award. Fritidsbanken hamnade precis utanför en pallplats, men uppmärksammas ändå för sitt viktiga arbete med att överbrygga socioekonomiska klyftor, främja inkludering och minska miljöpåverkan genom utlåning av sportutrustning.
  • Uppdaterad: 25 OKT 2019 10:38

I somras nominerades Fritidsbanken i Umeå till det europeiska priset Transformative Action Award, ett pris som syftar till att uppmärksamma lokala och regionala initiativ i arbetet mot de globala hållbarhetsmålen. Under torsdagen kortades listan över nominerade till endast tre kandidater. Fritidsbanken hamnade precis utanför, men prisjuryn väljer ändå att särskilt uppmärksamma verksamheten.

– Umeå deserves particular recognition for their inspiring and heartening transformative action, which allows children to overcome economic barriers to participating in cultural activities, fosters inclusion, and supports and strengthens the local community, while reducing environmental impact, säger en av jurymedlemmarna, Wolfgang Teubner, i ett pressmeddelande.

Christer Thomasson, platsansvarig för Fritidsbanken:

– Jättekul att vi uppmärksammas för vårt arbete! Vi ser varje dag hur vi gör skillnad för barn, ungdomar och även vuxna som får större chans att delta i och testa på olika idrottsaktiviteter. Det är kul att det sätts i ett större sammanhang och får en tydlig koppling till de globala hållbarhetsmålen. Det här är inte bara ett erkännande för oss på Fritidsbanken utan även för Umeå stad, som arbetar aktivt för att främja en cirkulär ekonomi.

En del av projektet Sharing Citices Sweden
Fritidsbanken ingår, via Umeå kommun, som en aktör i det nationella projektet Sharing Citicies Sweden, ett program som syftar till att undersöka delningsekonomins möjligheter och positionera Sverige som ett land som aktivt och kritiskt arbetar med delningsekonomi. Målet är att på ett effektivare sätt dela resurser inom en stad och dela kunskap mellan städer. Umeå är en av fyra deltagande städer tillsammans med Stockholm, Göteborg och Malmö.


Epost: Adressen Gömd

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 0906955600
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss