Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

Futebol dá força når ut genom att fråga på rätt sätt

11 JUN 2019 10:52
Futebol dá força stärker tjejer, ledare och samhällen genom fotboll och lyckas engagera tjejer från alla sorters bakgrund. En viktig nyckel till deras rekrytering är hur de ställer frågan.
  • Skapad: 11 JUN 2019 10:52

Futebol dá força stärker ledare för att skapa trygga mötesplatser, där tjejer kan utveckla sin självkänsla, bli medvetna om sina rättigheter och få verktyg till att fatta beslut som påverkar deras framtid. 

Vi frågar Frida Persson, VerksamhetschefFutebol  força hur de lyckas rekrytera så många unga kvinnor. 

- Vi engagerar och rekryterar ledare genom att ställa frågan individuellt till unga tjejer och kvinnor, och är noga med att använda namn för att se varje individ. Den viktigaste delen när vi ställer frågan är vilka ord vi väljer att använda och att lyfta fram den möjlighet det faktiskt innebär att bli ledare. Som vi frågar får vi svar. Vem blir t.ex. peppad av att "måsta ställa upp"? När vi har ställt frågan är det viktigt att därefter lyssna och tro på svaret.

I Västerbotten genomför Futebol  força populära ledarutbildningar i samarbete med Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna, där ledarna bland annat får lära sig vikten av att fråga på rätt sätt.

- Vi lyckas engagera och rekrytera många unga tjejer och kvinnor för att vi ställer frågan, och sedan lyssnar vi och tror på deras svar. Den vanligaste anledningen till att du inte blir ledare inom idrotten är att du inte har fått frågan!  

Här kan du läsa mer om Futebol  força

Skribent: Rikard Höög
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 0906955600
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss