Hoppa till sidans innehåll

Västerbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. Vårt uppdrag är att företräda, leda och stödja distriktets idrott.

Tränarutbildning på webben höjer kvaliteten

2018-08-28 08:16

Vad innebär det att vara tränare inom idrotten? Den nya utbildningswebben för ledare inom idrotten ger svaret, och bjuder dessutom på inspiration och konkreta tips kring ledarskap och träning. Testa själv och få en bra start i ditt tränarskap, eller om du är idrottsförälder och vill lära dig mer.
  • Skapad: 28 AUG 2018 08:16

Idrotten är en fantastisk arena som erbjuder ett stort utbud av olika idrotter som engagerar och motiverar många olika människor, unga som gamla, med olika bakgrund, drivkrafter, erfarenheter och kompetenser. Idrottens mål är att engagera så många som möjligt, så länge som möjligt, i så bra verksamhet som möjligt.

Under arbetet med framtagandet av www.strategi2025.se framkom många önskemål om att säkerställa ledarkvalitén ute i föreningarna. Många var åsikterna om att utbildningarna bör bli mer lättillgängliga genom att genomföra dem via webb.

Detta resulterade i ett gediget arbete med att jobba fram en utbildningsweb som tillgodoser alla som finns med som ledare inom idrotten. Även för dig som finns med i bakgrunden eller bara är nyfiken på att lära dig mer. Du kanske är en idrottsförälder som följer ditt barn upp i åldersgrupperna och vill lära dig mer.

Alla som finns med på ett eller annat sätt bör gå denna introduktion och få en känsla hur tränarrollen ser ut.

Idrottens Tränarutbildning – introduktion 
Denna introduktionsutbildning är tänkt att ge dig en första inblick i vad det innebär att vara tränare inom idrotten, men framförallt inspirera dig till ett spännande och viktigt uppdrag. Du får en första inblick i vad tränarrollen innebär och konkreta tips kring ledarskap och träning, som ger dig en bra start i ditt tränarskap. 

Genomförande
Utbildningen är uppbyggd i tre kortare avsnitt och beräknas ta cirka 2–3 timmar att gå igenom. Den är uppbyggd så att du går igenom ett avsnitt i taget.

Du börjar med avsnittet Jag och svensk idrott därefter Jag och ledarskapet och avslutar sedan med Jag och träningen.

Efter genomförd utbildning har du möjlighet att svara på antal frågor för att testa dina kunskaper och få en känsla av vad du lärt dig. Efter genomförd utbildning rekommenderar vi dig att registrera dig, det vill säga fylla i dina uppgifter i formuläret under fliken Registrering och diplom för att ditt specialidrottsförbund ska se att du slutfört utbildningen.

Du får då också möjlighet att skriva ut ett diplom till dig själv. Utöver det finns en första övningsbank samt fliken Vill du lära dig mer? där du hittar ett underlag för stöd till samtal i föreningen och information om vad det finns för framtida utbildningsmöjligheter.

----

Här hittar du utbildningen

Skribent: Lisbet Olofsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Västerbottens Idrottsförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress: Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:Tel: 0906955600
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss