Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att företräda, stödja och leda idrottsrörelsen i distriktet i gemensamma frågor.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet och engagemang.

Antidoping

Vi ger idrottsföreningar och förbund stöd och råd vid frågor kring antidoping. Idrotten har under många år arbetat för en dopingfri idrott. Idag är inte dopingen bara ett problem inom elitidrotten utan i hela vårt samhälle. En av de vanligaste orsakerna till doping är det rådande kroppsidealet i kombination med den kroppsfixering som råder i dagens samhälle.
  • Uppdaterad: 11 APR 2014 10:28

Den typiska missbrukaren är en ung man som tränar på gym

Allt fler vill ha en muskulös kropp på snabbast möjliga tid oavsett vilka konsekvenserna kan bli. Samtidigt visa siffrorna från olika undersökningar på en allt mer liberal syn på användandet av dopingpreparat. Den typiska missbrukaren än 17-34 år, man och tränar på gym.

Beslagen ökar

Beslagen av dopingmedel som tull och polis gör ökar varje år. Västernorrlands Idrottsförbund driver antidopingnätverket Krafttag i Västernorrland. Det är ett samarbete mellan Västernorrlands Idrottsförbund, Polismyndigheten Västernorrland, SISU Idrottsutbildarna Västernorrland, dopingkontrollanter från Riksidrottsförbundet, Tullverket, Landstinget Västernorrland, samtliga kommuner i Västernorrland, friskvårdsanläggningar samt idrottsföreningar i Västernorrland.

Mer information

Via en länk imenyn hittar du mer information om Krafttag. Allmän infomration om antidoping samt kontaktpersoner hos Riksidrottsförbundet (RF) hittar du på RF:s hemsida

Här kommer du direkt till sidorna med information om: 

 

Kontaktperson

Ellen Forsberg

Idrottskonsulent
Västernorrlands Idrottsförbund
010-476 49 02
This is a mailto link

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 0104764900
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss