Hoppa till sidans innehåll

Västernorrlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västernorrland. Vårt uppdrag är att företräda, stödja och leda idrottsrörelsen i distriktet i gemensamma frågor.
Vår värdegrund är: rätten att vara med, kompetens, trovärdighet och engagemang.

Integrationsstöd till idrottsföreningar

Idrottsrörelsen är en mötesplats över etniska gränser och därmed en viktig arena för integration. Med ökade flyktingströmmar till många orter finns mer att göra och föreningarna behöver stöd för att ha möjlighet att kunna ta emot och möta nyanlända under etableringsprocessen.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2018 08:42

Västernorrlands Idrottsförbund i samarbete med SISU Idrottsutbildarna, kommuner, länsstyrelse och flera andra aktörer, kan nu inom ramen för det ekonomiska stöd som regeringen tilldelat idrottsrörelsen, ytterligare stärka arbetet med mångfald i föreningar och därmed bidra till integrationen i samhället.

Om din idrottsförening är intresserad av att söka ekonomiskt stöd för att utföra ett integrationsarbete gör ni ansökan via er IdrottOnline-sida, Idrottsmedel och formuläret Inkludering/Etnicitet 2019. Ansökningar behandlas löpande.

Föreningsinsatserna syftar till

  • Att påbörja eller utveckla en verksamhet, med idrott
    som verktyg, som ger nyanlända barn, ungdomar och vuxna goda förutsättningar att bli delaktiga i svenska samhället.


Har du frågor kring idrottens satsning på integrationsarbete i Västernorrlands är du välkommen att kontakta Håkan Melker, This is a mailto link

Försäkring

Alla som är med i en föreningsaktivitet som Västernorrlands Idrottsförbund stödjer är försäkrade hos Folksam. Försäkringen omfattar nyanlända som deltar i föreningsidrott men som ännu inte blivit medlem i en förening. Försäkringen omfattar de som fått uppehållstillstånd och asylsökande.

Läs mer om försäkringen i försäkringsbrevet.

Skribent: John Nilsson
Epost: This is a mailto link

Multinationella skidskyttefunktionärer på vallen i Sollefteå

Här är alla Messi när de kommer

Postadress:Västernorrlands Idrottsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:Tel: 0104764900
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss